Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Θάλεια Ματίκα: Ας τελειώσει κάποια στιγμή το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς»

Θάλεια Ματίκα: Ας τελειώσει κάποια στιγμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η ηθοποιός μίλησε στην κρατική tv και αναγκάστηκε να δικαιολογηθεί αν και είπε το… αυτονόητο

Η γνωστή ηθοποιός Θάλεια Ματίκα έδωσε συνέντευξη το μεσημέρι της Τετάρτης στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ όπου και σχολίασε παλιότερες δηλώσεις της για τη γυναικεία χειραφέτηση.

Σε συνομιλία της στις αρχές του χρόνου με τους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά εξέφρασε απόψεις που ξεσήκωσαν σχόλια και αντιδράσεις οπότε αναγκάστηκε να επανέλθει για να «εξηγηθεί». Όπως είχε αναφέρει «Οι οικιακές δουλειές είναι επαγγελματικός προσανατολισμός. Δεν διάλεξα αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, γι’ αυτό και άλλοι πληρώνονται. Η μητέρα μου ως δικηγόρος έκανε και τις δουλειές του σπιτιού και έβλεπα αυτή την εικόνα, να γίνεται χίλια κομμάτια, είχα σκεφτεί ότι η γυναίκα δεν είναι φτιαγμένη γι’ αυτό. Όταν έχει μια άλλη ιδιότητα που τής απορροφά μεγάλο μέρος της ημέρας, δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει και σε αυτό».

Και δυστυχώς παραμένει μια πραγματικότητα, ότι στην πλειοψηφία της η κοινωνία θεωρεί ακόμα το νοικοκυριό υποχρέωση της γυναίκας.

Η Ματίκα ξεκαθάρισε λοιπόν ότι «Ηθελα να πω ότι όταν μία γυναίκα επαγγελματίας δίνει μια συνέντευξη, θεωρείται πολύ δεδομένη μια τέτοια ερώτηση σε σχέση με έναν άνδρα. Αυτό που ήθελα στο τέλος της ημέρας ήταν να μιλήσω για τη χειραφέτηση της γυναίκας και μόνο. Αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ατσαλάκωτης super woman, ας τελειώσει κάποια στιγμή. Ας μοιραστούμε τους ρόλους όπως πρέπει και ας βρει η γυναίκα έστω στη Δύση, γιατί στον υπόλοιπο κόσμο δεν θέλω να συζητήσω τι συμβαίνει, ας προσπαθήσουμε να οδηγηθούμε προς την ισοτιμία».

Ειδήσεις Τώρα

Crocs: H Vogue υμνεί τα μοντέλα «Mega Crush», ως statement υπόδημα της σαιζόν

Tribeca Ball: Ολοι κοιτούσαν την… πουά Μπρουκ Σιλντς, εκεί και η Μαρί Σαντάλ

Spring Love: Αισθησιακό φόρεμα με σούρες ή αλλιώς καν’ το όπως η Χέιλι Μπίμπερ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View