Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αφίσες τέλος στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας! Τα πρόστιμα θα φτάνουν τις 30.000 ευρώ!

Πάτρα: Αφίσες τέλος στους δρόμους ευθύνη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» τους δρόμους για τους οποίους φέρει ευθύνη είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος «ενεργοποίησε » τον Νόμο 4954 που αφορά στην υπαίθρια διαφήμιση και σύντομα θα πρέπει να αφαιρεθούν διαφημιστικές αφίσες που κατακλύζουν την είσοδο της πόλης.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest,gr, «υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σε βάρος διάφορων υπηρεσιών επειδή το να οδηγείς και μάλιστα με σχετικά υψηλές ταχύτητες σε ένα δρόμο όπως είναι η είσοδος της πόλης, έχει παρατηρηθεί ότι εγκυμονεί κινδύνους. Και αυτό επειδή όταν υπάρχουν αφίσες και διαφημιστικές πινακίδες και μάλιστα σε σημεία που απαγορεύεται, αποσπάται η προσοχή του οδηγού και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Τέτοια σημεία είναι οι διαχωριστικές νησίδες, φανοστάτες, φωτεινοί σηματοδότες. Αυτό το λέει και το Ινστιτούτο Παύλος Μυλωνάς με το οποίο είχαμε μία συνεργασία και μας το επεσήμανε αυτό.

Από εκεί και πέρα δεν φτιάξαμε την πόλη για να γίνει έρμαιο στα χέρια του κάθε ενός που θέλει να προβληθεί αδιαφορώντας και για το περιβάλλον. Κάποια στιγμή πρέπει να σεβαστούμε και αυτό. Βλέπω αφίσες για το πού τραγουδάει ο ένας κι ο άλλος τραγουδιστής. Αυτός δεν είναι τρόπος για να προβληθεί ένα κατάστημα ή ένας καλλιτέχνης, υπάρχουν άλλοι συγκεκριμένοι διαφημιστικοί τρόποι. Ο νόμος το απαγορεύει.

Αυτά αποσπούν την προσοχή του οδηγού και δε θα το επιτρέψουμε. Έχουμε δώσει ένα χρονικό περιθώριο να κατεβάσουν οι ίδιοι τις αφίσες που έχουν τοποθετήσει. Από εκεί και πέρα θα εφαρμόσουμε το νόμο ο οποίος μιλά ξεκάθαρα για πρόστιμα από 1.500 μέχρι 30.000 ευρώ ανάλογα με το βαθμό της παραβατικότητας. Αυτό το τονίζω προς όλες τις κατευθύνσεις. Δε πάμε να κάνουμε ένα εισπρακτικό μηχανισμό ούτε τιμωρητικό. Θέλουμε όμως να διαφυλάξουμε ό,τι μπορούμε  και θα εφαρμόσουμε το νόμο όπου ευθύνη συντήρησης.

Η περίοδος χάριτος που έχει δοθεί δε μπορεί να υπερβαίνει το 10ημερο. Το ίδιο θα ενεργήσουμε και σε όσους δρόμους έχουμε την ευθύνη της συντήρησης όπως είναι η Ελ. Βενιζέλου και η Πατρών Πύργου. Ξεκινήσαμε από την είσοδο της πόλης γιατί έχουμε φτιάξει μία όμορφη είσοδο και δε μπορεί κανείς να τη ρυπαίνει με αυτό τον τρόπο και να παραβιάζει συνεχώς το νόμο» καταλήγει ο κ. Μπονάνος και διευκρινίζει ότι αυτό αφορά μόνο τους δρόμους ευθύνης του και  όχι το κέντρο της Πάτρας για το οποίο την ευθύνη έχει ο Δήμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις