Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στήριξη του Υπουργείου Υγείας στον Ηλιάδη: "Προβαίνουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται"

Στήριξη του Υπουργείου Υγείας στον Ηλιάδ...

Tι ειπώθηκε στην έκτακτη συνάντηση

 Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ίδιος και οι άλλοι γιατροί.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας «θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους».

Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου, θα κινηθεί αυτοτελώς το ίδιο.

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

   Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά της η 6η ΥΠΕ αναφέρει:

Εκτάκτως από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.
Το θέμα της έκτακτης συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Υγείας σήμερα το πρωί, υπό τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα, ήταν οι δημόσιες αναφορές του Αλ. Κούγια σε ότι αφορά τη λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Ο υπουργός τόνισε τα εξής: "Ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ. Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Προβαίνουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται".

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε: Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Πλεύρη. Η αντίδραση του ήταν αμεσότατη. Και τον Διοικητή μου, τον κ. Καρβέλη. Η παρουσία τους δείχνει τη σοβαρότητα, πόσο το υπουργείο προσπαθεί να βοηθήσει. Κανένας μας δεν είναι πάνω από την ιδέα των μεταμοσχεύσεων και κανένας δεν μπορεί να αγγίξει τη μνήμη των παιδιών που χάρισαν ζωή.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε ότι: "Χθες το βράδυ τηλεφώνησε ο υπουργός και μου ζήτησε σήμερα το πρωί να μεταβώ στο υπουργείο μαζί με τον κ. Ηλιάδη για τα θέματα που έχουν προκύψει για τη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΠ. Ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει απόλυτη οικονομική και νομική στήριξη προς τον κ. Ηλιάδη αλλά και σε όλους τους γιατρούς του Καραμανδανείου για οποιαδήποτε νομική διαδικασία απαιτηθεί"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις