Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη Νέα Υόρκη ο Ντόναλντ Τραμπ - Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοσή του

Στη Νέα Υόρκη ο Ντόναλντ Τραμπ - Αντίστρ...

. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Στη Νέα Υόρκη έφτασε το βράδυ της Δευτέρας (03/03), λίγο μετά τις 22:30 ώρα Ελλάδος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη (04/03) να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Μανχάταν προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Το αεροπλάνο του Τραμπ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης μετά από σχεδόν τρεις ώρες πτήσης από τη Φλόριντα, όπου αναχώρησε συνοδεία αυτοκινητοπομπής.

Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ. «Είναι προσβολή (...) Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας», φώναζαν δύο από αυτούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επιστροφή του στη Νέα Υόρκη, όπου κάποτε ήταν ένας από τους πιο διάσημους μεγιστάνες του real estate στον κόσμο, τελείται υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς, μετά από την απόφαση σώματος ενόρκων την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εναντίον του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες.

Η υπόθεση αφορά την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου ο Τραμπ να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
Ο Τραμπ αναμένεται να περάσει το αποψινό βράδυ του στον Πύργο Τραμπ και την Τρίτη (04/04) θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 14:15 ώρα Νέας Υόρκης (21:15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας απ' όπου θα κάνει μια δήλωση στις 20.15, τοπική ώρα (03.15 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας).

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ΕΡΤ, ο πρώην πρόεδρος θα φτάσει με ειδική συνοδεία στο Δικαστικό Μέγαρο νωρίς το πρωί της Τρίτης (04/04). Δεν θα φοράει χειροπέδες, με τους δικηγόρους του να προσπαθούν να αποφύγουν και τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες της σήμανσης, καθώς, όπως λένε, ο Τραμπ είναι ο πιο "αναγνωρίσιμος άνθρωπος στην Αμερική".

Ωστόσο, φαίνεται πως οι δικηγόροι του θέλουν να αποφύγουν την διαρροή των φωτογραφιών αυτών για να μη διαρρεύσουν στον τύπο ενώ ακόμα, δεν έχει δοθεί το "πράσινο φως" για τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί θα είναι η εξής: Αρχικά, θα ληφθούν αποτυπώματα και στην συνέχεια ο Τραμπ θα μεταφερθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, χωρίς να περιμένει σε κελί όπως γίνεται πάντα. Θα του απαγγελθούν επισήμως οι κατηγορίες, θα δηλώσει αθώος και θα αναχωρήσει (ίσως με κάποιους περιοριστικούς όρους) κατευθείαν για το Μαρ-α-Λάγκο, από όπου το βράδυ, θα προβεί σε μια δήλωση για όσα θα έχουν προηγηθεί.

Έχουν γίνει προσπάθειες να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία, αφού πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και νυν υποψήφιο για το χρίσμα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις