Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου στη Δ.Ο.Υ. Πατρών

Επίσκεψη του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου στη ...

Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Παναγιωτόπους επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης τη Δ.Ο.Υ. Πατρών, η οποία μετά τη συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. Α’ και Γ΄ Πατρών, αποτελεί τη μεγαλύτερη εφορία της Φορολογικής Περιφέρειας Πατρών και εξυπηρετεί πάνω από 200.000 φορολογούμενους και επιχειρήσεις.

"Στη συνάντηση που είχα με την προϊσταμένη της υπηρεσίας, προϊσταμένους των τμημάτων και συνδικαλιστές  του Συλλόγου", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος "μου εξέφρασαν το πάγιο αίτημά τους για επαρκή στελέχωση της υπηρεσίας, η οποία διαθέτει 151 οργανικές θέσεις. Στην πραγματικότητα όμως το ποσοστό πλήρωσης των θέσεων ανέρχεται στο 70% ενώ μου εκφράστηκαν φόβοι και για περαιτέρω συρρίκνωση της υπηρεσίας με τις μελλοντικές συνταξιοδοτήσεις  υπαλλήλων."

Και προσθέτει:

"Με ενημέρωσαν ότι από το 2021 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εφαρμόζει ειδικό μισθολόγιο, από το οποίο ελάχιστες διαφορές είδαν οι υπάλληλοι, που συνδέεται με την αξιολόγησήτους και στο προσεχές μέλλον με την ατομική στοχοθεσία. Με αυτόν τον τρόπο η Α.Α.Δ.Ε. αποτελεί το πρώτο τέτοιο πείραμα. Είναι δηλαδή αυτό που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει, το bonus παραγωγικότητας, αλλά με επισφαλείς όρους αξιοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα όλοι γνωρίζουμε ότι στο μυαλό όλων των εργαζομένων του δημόσιου και των Ελλήνων πολιτών αυτές οι πρακτικές αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, στην «καλύτερη» περίπτωση σημαίνει ευνοιοκρατία για τα «δικά της παιδιά» που φτάνειέως την υποβάθμιση και εσωτερικές μετακινήσεις των υπολοίπων, με βασικό στόχο την υλοποίηση της «μεγάλη ιδέας» της η για τη χώρα, τις απολύσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό, άπαντες μου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, με την απώλεια χαρτοφυλακίων αλλά και ελεγκτικών αρμοδιοτήτων, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης τους σε μεγάλες υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης  που επιχειρεί η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε.. Σημειωτέον, πως ο Διοικητής της ανεξάρτητης αρχής κ. Πιτσιλής, που  η στάση του στο σκάνδαλο των υποκλοπών δυστυχώς καλύπτει την κυβέρνηση και δεν έχει καμιά σχέση με αυτή των διοικητών άλλων ανεξάρτητων αρχών όπως οι αξιότιμοι κκ Ράμμος και Μενουδάκος που λειτουργούν προς όφελος του δημοσίου και της δημοκρατίας μας, καθώς και οι αποφάσεις αυτού δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο παρά μόνο σε απλή παρουσίαση των πεπραγμένων του μία φορά το χρόνο στη Βουλή .

Τέλος και εξίσου σημαντικό ζήτημα, είναι η ιδιαίτερα ανησυχητική επισήμανση από τα στελέχη της ΔΟΥ Πατρών, ότι η φορολογική νομοθεσία αφήνει «παραθυράκια» διαφυγής για τους μεγαλοοφειλέτες, όσο κι αν οι ελεγκτές των υπηρεσιών τρέχουν να προλάβουν κάθε χρόνο τις ασφυκτικές προθεσμίες παραγραφής των υποθέσεών τους.Μια επιβλαβής παθογένεια εις βάρος του κράτους και κράτους και των πολιτών με την κυβέρνηση να κάνει τα «στραβά μάτια».

Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών της περιφέρειάς μας έχει αντίκτυπο και στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Πολλώ δε μάλλον στο νομό μας, που μετά τη συγχώνευση των δύο εφοριών, στόχος της πολιτείας πρέπει να είναι η ενίσχυση της υπηρεσίας και όχι η αποδυνάμωσή της. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών μας έτσι ώστε να προστατέψουμε το λαό μας και την πρόσβασή του σε αυτές."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις