Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Μια ξεχωριστή εκδήλωση- Χορεύοντας τη λευτεριά μας

Από την σπουδαία εκδήλωση

Από την σπουδαία εκδήλωση

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Μοναδική βραδιά πλημμυρισμένη από παραδοσιακά ακούσματα

Στην κατάμεστη θεατρική αίθουσα του Μηχανουργείου, στις 26/3/'23,  παρουσία πολλών επιφανών, το χορευτικό συγκρότημα του Λαϊκού μουσικοχορευτικού Εργαστηρίου Πάτρας, με εξάρχοντες τους Παν. Χαλκιόπουλο και  Βασιλική Μπουσέ, χάρισε στο πατραϊκό κοινό μια ξεχωριστή βραδιά, πλημμυρισμένη από παραδοσιακά ακούσματα και μελωδίες, που μας ταξίδεψαν στον χρόνο, στις ρίζες μας, στο ένδοξο '21.

Θερμό χειροκρότημα δικαίως απέσπασαν για τη συμμετοχή τους και τα Παιδιά του συγκροτήματος, η μαγιά του ελληνισμού, που εγκαινίασε με τόλμη το χορό, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμβολή του Αχαϊκού Εργαστηρίου Πολιτισμού και Παράδοσης, του οποίου τα μέλη πλαισίωσαν αρμονικά και ουσιαστικά το αφιέρωμα στην νεώτερη ελληνική Ιστορία και στους πρωταγωνιστές της.

 

Βαθιά συγκίνηση, επίσης, προκάλεσαν τα κείμενα -πεζά, ποιητικά, βιογραφικά, ιστορικά- που έντυσαν την παράσταση με τον μανδύα της μεγαλοπρέπειας και παρουσιάστηκαν με τη δέουσα σοβαρότητα, στιβαρότητα αλλά και θεατρικότητα από την Γεωργία Καραμπέτσου - Κουτσάκη και τον Κων. Κάτελα, οι οποίοι παράλληλα είχαν επιλέξει και το μουσικό χαλί που τα συνόδευε διακριτικά.

Τέλος, για το άψογο και σύμμετρο πάντρεμα μουσικής υπόκρουσης, χορευτικών μερών κι απαγγελίας/ανάγνωσης, τα εύσημα στον ηχολήπτη, Χρ. Πουλακίδα, η συμμετοχή του οποίου έκρινε στο μέγιστο βαθμό την επιτυχή διεξαγωγή κι έκβαση του αφιερώματος στο 1821.

Σημειώνει η εκπαιδετικός Αθανασία Κοτσά, για την παράσταση:

"Ευχαριστούμε εκ βαθέων όλους τους συντελεστές για την ιδιαίτερη βραδιά Μνήμης που μας προσέφεραν κι ευχόμαστε αυτή η  συλλογική προσπάθεια να βρει τη συνέχειά της σε πρόσωπα που θ' αναδείξουν στο μέλλον κι άλλες πτυχές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, των καλλιτεχνικών και πνευματικών συνιστωσών του τόπου μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture