Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Γιώργος Πλέας: Να μη σου τύχει πάνω στο ρινγκ!

Με τον πατέρα και προπονητή του στην ΠΓΕ...

Με τον πατέρα και προπονητή του στην ΠΓΕ και στην Εθνική ομάδα, Νίκο Πλέα

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Οι μεγάλες προσδοκίες για το νέο μεγάλο ταλέντο των ρινγκ

Στα 16 του χρόνια θεωρείται (και είναι) ένα από τα αυθεντικότερα ταλέντα της ελληνικής πυγμαχίας των τελευταίων ετών. Ο περί ου ο λόγος, Γιώργος Πλέας έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και ήδη έχει και πολύ καλό παρελθόν!

Γεννήθηκε τον Μάη του 2006, γονείς του είναι ο παλιός πρωταθλητής πυγμαχίας, και νυν τεχνικός της Παναχαϊκής, ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Πλέας και η εκπαιδευτικός, εικαστικός (και με πέρασμα παλιά από το καράτε) Ευθυμία Μυλωνά, ενώ έχει δύο αδελφές, αμφότερες πρωταθλήτριες Ελλάδας στην πυγμαχία (και με διεθνείς διακρίσεις), την Φωτεινή και την Χρυσούλα Πλέα.

Με τέσσερις πρωταθλητές στο σπίτι, δεν γινόταν να μην ανέβει κι αυτός στο ρινγκ. Έτσι από το 2012 ξεκίνησε στις ακαδημίες της Παναχαϊκής και πολύ γρήγορα έφτασε στην κορυφή, δοθέντος ότι έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία παμπαίδων, παίδων και εφήβων!

Διαβάστε στο sportin.gr

Ο Γιώργος Πλέας είναι μαθητής της Β' τάξης στο 6ο ΕΠΑΛ και σκοπεύει να σπουδάσει φυσικοθεραπεία. Θα κάνει πρωταθλητισμό όσο αντέχει, ενώ μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε κάποια ευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Έχει ήδη μια πολλά υποσχόμενη και γεμάτη καριέρα με 55 (!) επίσημους αγώνες εντός κι εκτός συνόρων (οι του εξωτερικού είναι περισσότεροι) και απολογισμό 49 νίκες και μόλις έξι ήττες (η μία -μόλις- στην Ελλάδα)!

Δεν θα ξεχάσει ποτέ την ήττα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022 στην Ιταλία, μια καταφανώς άδικη ήττα που του στέρησε το μετάλλιο. Ομοίως θυμάται ακόμα τον εξαιρετικό αγώνα που συνδυάστηκε με νίκη το 2021 στο Ευρωπαϊκό επί του Κροάτη αντιπάλου του.

Θαυμάζει τον Μάικ Τάισον και εκτός πυγμαχίας τον Μέσι, ενώ εκτιμά πως πρέπει να επιστρέψει η κάσκα στην κατηγορία των ανδρών.

 

Ξεκίνησε πυγμαχία από περιέργεια: «Έκαναν όλοι στο σπίτι και είπα να δοκιμάσω κι εγώ, να δω τι άθλημα είναι αυτό. Δεν φοβήθηκα ανεβαίνοντας στο ρινγκ, άγχος είχα για το άγνωστο».

Δεν παρέλειψε δε να εξηγήσει τους λόγους που προτίμησε ένα ατομικό άθλημα κι όχι κάποιο ομαδικό: «Ξέρετε, αν νικήσω πάνω στο ρινγκ, η νίκη είναι δικιά μου και κανενός άλλου. Όμως σε ένα ομαδικό άθλημα, αν κάνω κάποιο λάθος, αυτό στοιχίζει σε όλη την ομάδα, την πληρώνουν όλοι, ενώ στην πυγμαχία δεν παίρνω κανέναν στον λαιμό μου».

Πλεονέκτημά του είναι τα δυνατά χτυπήματα και η τακτική του κοντά και μακριά από τον αντίπαλο. Στον αντίποδα, θέλει να δυναμώσει τα πατήματά του και να είναι πιο πιεστικός στο παιχνίδι του».

Θεωρεί πως είναι υπέροχο που είναι μέλος μιας πυγμαχικής οικογένειας καθώς μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Εξήρε την βοήθεια που έχει από τον σύλλογό του την Παναχαϊκή, τον πατέρα και προπονητή του, αλλά και την μητέρα του, φυσικά και από τις αδελφές του, την Φωτεινή που την θαυμάζει για το πυγμαχικό της στιλ και την Χρυσούλα που είναι τόσο πιεστική πάνω στο ρινγκ.

Ο Γιώργος Πλέας έχει φτάσει μέχρι την 5η θέση σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πυγμαχίας, έχοντας συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό παμπαίδων το 2019 στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στο Ευρωπαϊκό παμπαίδων το 2021 στην Τιφλίδα της Γεωργίας και στο Ευρωπαϊκό παίδων το 2022 στην Ιταλία.

Έχει τέσσερα μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, χρυσό το 2019 στους παμπαίδες, ασημένιο το 2021 στους παίδες, χρυσό το 2022 στους παίδες και χρυσό φέτος στο εφηβικό πρωτάθλημα.

Ειδήσεις τώρα

Tα 18+1 διεθνή τρόπαια του Ολυμπιακού

Τρίτος στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ο Χρήστος Βουκελάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports