Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής από τα Καλάβρυτα, για την απελευθέρωση της μαρτυρικής πόλης - ΦΩΤΟ

Ο Άγγελος Τσιγκρής από τα Καλάβρυτα, για...

Σήμερα, 21 Μαρτίου

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, παρέστη σήμερα στις επετειακές εκδηλώσει για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων της 21ης Μαρτίου του 1821. 

Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Αχαιός βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις 21 Μαρτίου 1821, στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, στον παλαιό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, μαζί με τον επίσκοπο Κερνίτσης Προκόπιο, τον ηγούμενο της Μονής Καλλίνικο, τους καλόγερους, τους προεστούς της επαρχίας και τους οπλαρχηγούς, με το σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» απελευθέρωσαν τα Καλάβρυτα και τα έκαναν την πρώτη ελεύθερη πόλη του νέου Ελληνικού κράτους. 

Το Μάρτιο του 1821 -από τα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα και το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας- οι Έλληνες απέδειξαν σε όλο τον Κόσμο ότι μπορούν να πετύχουν τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς. 

Σήμερα, δύο αιώνες μετά, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, παραμένει περισσότεραο επίκαιρο από ποτέ, για να θυμίζει σε ΟΛΟΥΣ μας ότι η Πατρίδα είναι πάνω από όλα και ότι ανήκει στους Έλληνες, σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. 

Αυτό είναι το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου: Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες

Τιμή και δόξα στους ήρωες προγόνους μας. Να είναι ελαφρύ το τιμημένο Καλαβρυτινό χώμα που τους σκεπάζει. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις