Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Φοιτητές κατά της ΕΛ.ΑΣ.- "Μπήκαν μέσα ελέω συνεδρίου" λένε- Τι απαντά ο Πρύτανης- ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Φοιτ...

Ζητούν την απομάκρυνση των αστυνομικών με τα πολιτικά

Διαμαρτυρία φοιτητών, αυτή την ώρα, έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών όπου πραγματοποιείται το αναπτυξιακό συνέδριο Regional Growth Conference, στο οποίο συμμετέχουν και κυβερνητικά στελέχη. 

Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή το περιστατικό με τον γερανό που παραλίγο να πατήσει τους διαδηλωτές στην πορεία της Πέμπτης στην Αθήνα και εκφράζουν την οργή τους για όσα έγιναν στα Τέμπη.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι μέσα στο χώρο υπάρχουν αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά και ζητούν την άμεση απομάκρυνσή τους επικαλούμενοι το Πανεπιστημιακό άσυλο. 

Η απάντηση Μπούρα

"Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, φυσικά και τον φοιτητών να διαμαρτύρονται για αυτά που πιστεύουν και για τις απόψεις τους" λέει στο thebest.gr o πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας. "Από την άλλη μεριά, εγώ συνομίλησα με μια αντιπροσωπεία, δεν μπορούσα να συνομιλήσω με εκατό, είπα ποιες είναι οι απόψεις μου και νομίζω ότι η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, δεν είχε κανένα νόημα η συνέχεια.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αναπτύσσει μια δυναμική εξωστρέφειας, φιλοξενούσε ένα μεγάλο αναπτυξιακό συνέδριο, το μεγαλύτερο της περιοχής, είχαμε επισκέψεις υψηλού επιπέδου που συνοδεύονται από προσωπικό ασφαλείας. Το άσυλο στη χώρα έχει συγκεκριμένο ρόλο.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι πάνω από όλα είναι η προστασία και η ασφάλεια των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο αλλά και η ασφάλεια αυτών που έρχονται. Τα θέματα που έβαλαν, δεν ήταν μόνο η εκδήλωση, αφορούσε το θέμα του Βιολογικού, τις εστίες, τα πάντα. Εγώ τους έχω καλέσει να έρθουν να κουβεντιάσουμε με μια αντιπροσωπεία.

Την Τετάρτη είχα στο γραφείο μου δέκα φοιτητές από το Βιολογικό, αλλά διάλογος εγώ με εκατό δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση, δεν κινδυνεύει κανείς στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όποιος λειτουργεί στα πλαίσια σεβασμού της διαφορετικής άποψης και αποδέχεται τους κανόνες της δημοκρατίας, δεν κινδυνεύει. Δεν πειράχτηκε κανείς".

Να θυμίσουμε όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, αστυνομικός που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ. παραλίγο να πατήσει τους διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας. Μάλιστα έπεσε πάνω σε ομάδα ατόμων που μετακινούσε κάδο απορριμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις