Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Κατσανιώτης: Στο ΕΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών η αποκατάσταση της ακτογραμμής Ρίου - Αγ. Βασιλείου

Α. Κατσανιώτης: Στο ΕΠΑ του Υπουργείου Ε...

Με 9,65 εκ. ευρώ

«Με απόφασή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ενέταξε προς χρηματοδότηση το έργο προστασίας και αποκατάστασης της παράκτιας ζώνης Ρίου και Ακταίου, με το ποσό των 9.650.000 ευρώ», ενημερώνει ο  Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Το έργο, που θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει εκπονήσει και την αντίστοιχη μελέτη, αφορά τον οδικό άξονα της οδού Ποσειδώνος (από τη συμβολή της με την οδό Συρογιάννη έως την οδό Τραπεζούντος), σε μήκος περίπου 1.070 μ. και της οδού Ελευθερίας από τον ποταμό Σέλεμνο έως τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, σε μήκος περίπου 1.450 μ. Δηλαδή συνολικά 2.520 μ. Τα προτεινόμενα έργα χωροθετούνται κατά ένα τμήμα στον θαλάσσιο και κατά ένα τμήμα (σε κάποια τμήματα) στον χερσαίο χώρο της ακτής. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του 2025.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατσανιώτης είχε συναντηθεί τον περασμένο Νοέμβριο με τον κ. Πέτσα, ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου ενώ ακόμα παλαιότερα είχε επισκεφθεί και τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον οποίο είχαν συζητήσει τη μεγάλη σημασία αποκατάστασης της βόρειας ακτογραμμής  του Δήμου Πατρέων, όχι μόνο ως ένα έργο αναγκαίο για την τοπική κοινωνία, αλλά και ως ένα έργο – πιλότο για το σύνολο των ακτογραμμών της Αχαΐας, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται προστασία της ακτογραμμής και του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και μία σημαντική ανάπλαση των παράκτιων οικισμών

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, ο κ. Κατσανιώτης, δήλωσε: 

«Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της. Χρηματοδοτεί ένα έργο που θα προσφέρει μόνιμη λύση σε πολίτες και επαγγελματίες στην βόρεια ακτογραμμή της Πάτρας και το οποίο, με σύγχρονο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, αφενός προστατεύει την ακτογραμμή και αφετέρου, οδηγεί σε μία μείζονα αστική ανάπλαση που θα αυξήσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Μέσα από την εξαιρετική μελέτη που εκπόνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα αναλάβει και την εκτέλεση του έργου, βρισκόμαστε ενώπιον μίας πολύ σημαντικής εξέλιξης που αλλάζει το τοπίο στο Ρίο και στον Άγιο Βασίλειο, ενώ γίνεται οδηγός για την ανάλογη αντιμετώπιση των διαβρώσεων και σε πολλές άλλες περιοχές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις