Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Είδαμε «Αγαμέμνων» του Γιάννη Ρίτσου- Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά

Πάτρα: Είδαμε «Αγαμέμνων» του Γιάννη Ρίτ...

Άλλες δύο παραστάσεις, στις 18 και 19 Μαρτίου

Μετά τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών στην Αθήνα, η παράσταση Αγαμέμνων του Γιάννη Ρίτσου σε σκημοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά επέστρεψε στο Θέατρο Λιθογραφείον της Πάτραςτην Πέμπτη 16 Μαρτίου για άλλες δύο παραστασεις στις 18 και 19 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου, που ανήκει στη συλλογή “Τέταρτη Διάσταση” όπου ο θάνατος, η φθορά του σώματος, το υπαρξιακό κενό αποτελούν κεντρικούς θεματικούς άξονες.

 Ο Γεράσιμος Σοφιανός, καθηλωτικός  ως Αγαμέμνονας υποδύεται τον ήρωα που επιστρέφει στην πατρίδα κουρασμένος από τα χρόνια του πολέμου. Τον υποδέχεται η  Κλυταιμνήστρα την οποία υποδύεται η Μαρίνα Παντελάκη, και αναζητά το νόημα της ύπαρξής του. Κάνει τον απολογισμό του και μοιράζεται το βάρος των πολεμικών αναμνήσεων. 

Δεν αισθάνεται ήρωας, αντίθετα τον διακατέχει η αίσθηση της αποξένωσης. Κάνει μία εξομολόγηση και μιλά για το εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ταυτόχρονα δίνει έναυσμα για ένα προσωπικό απολογισμό και θέτει επί της ουσίας ένα ερώτημα σχετικά με το αν αυτό που θυσιάζει ο καθένας μας για να ικανοποιήσει την προσωπική του φιλοδοξία, τελικά αξίζει.

******

Αγαμέμνων Γ. Ρίτσου σαν ένας ωραίος νεκρός

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 ώρα 21.00 Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 ώρα 19.00

Ο Αγαμέμνων του Γ. Ρίτσου κατεβαίνει από το βάθρο του ήρωα και γίνεται ο άνθρωπος που αγωνιά για το εφήμερο της ύπαρξης. Κατανοεί τη ματαιότητα της φιλοδοξίας και ξεκαθαρίζει τους προσωπικούς του λογαριασμούς την ύστατη στιγμή πριν το φοβερό βήμα. Είναι ένα κείμενο ενδοσκόπησης, ωριμότητας και ταπεινότητας. Ο ποιητής επιλέγει μια μεγάλη μορφή της δραματουργίας, την απογυμνώνει από τα ηρωικά της στοιχεία και την μετατρέπει σε ένα γνώριμο, “καθ΄ημάς” πρόσωπο.

Ο Αγαμέμνων αφήνει κατά μέρος τον ρόλο του ηγέτη και συνομιλεί με τον άνθρωπο μέσα του και απέναντί του.

Συντελεστές : Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς Σκηνικά - Kοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευσταθία Δρακονταειδή Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσιμάρας Φωτογραφία αφίσας: Γιώργος Στυλιανός Φωτογραφίες παράστασης: Chris Tourlakis Δημιουργικό : Αναστάσιος Σωτηρίου Video trailer: Μιχάλης Μαυρομούστακος Παραγωγή : EYESIN I.K.E Ερμηνείες : Γεράσιμος Σοφιανός Μαρίνα Παντελάκη

Διάρκεια 65 λεπτά.

Θέατρο Λιθογραφείον Μαιζώνος 172 Β Πάτρα.

τηλ. Κρατήσεων – πληροφορίες : 2610.328.394

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/agamemnon-tou-gianni-ritsou/?lang=el

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture