Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι είναι τα πολυθέσια ταξί- Θα τα δούμε στην Πάτρα;

Τι είναι τα πολυθέσια ταξί- Θα τα δούμε ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Πρόεδρος των Ταξί Πάτρας

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν άδεια για τη χρήση πολυθέσεων οχημάτων είναι οι οδηγοί ταξί.

Πρόκειται για οχήματα με περισσότερες θέσεις από αυτές που έχουν τα ταξί που γνωρίζουμε μέχρι τώρα με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετηθούν πολυμελείς οικογένειες ή παρέες χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν δύο διαφορετικά ταξί.

Η χρήση πολυθέσεων ταξί είχε εφαρμοστεί πιλοτικά στο Νότιο Αιγαίο και ενώ αναμενόταν η επέκτασή της σε όλη την Ελλάδα, οι οδηγοί ταξί φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος αυτό να μη συμβεί.  να μη συμβεί.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr, ο Πρόεδρος των ΤΑΧΙ Πάτρας Γιώργος Σίδερης, «στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του κλάδου μας είχαμε ζητήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου από το αρμόδιο υπουργείο να μπορεί να γίνει η μετατροπή του πενταθέσιου ταξί που γνωρίζουμε σε επταθέσιο- εννιαθέσιο με τη χρήση ταξίμετρου.

Πρόκειται για κάτι που είναι χρήσιμο για οικογένειες αλλά και ομάδες ατόμων καθώς αντί να χρησιμοποιήσουν δύο «συμβατικά» ταξί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα πολυθέσιο. Ήμασταν σε μία διαβούλευση με το υπουργείο, είχαμε στείλει τις προτάσεις και ξεκίνησε πυλωτικά μόνο στο Νότιο Αιγαίο με σκοπό να γίνει και στην υπόλοιπη χώρα.

Φτάσαμε σε ένα πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τώρα στη Βουλή μέσα στο οποίο είναι και η επέκταση σε όλη την επικράτεια. Δυστυχώς μετά το δυστύχημα των Τεμπών και την παραίτηση του κ. Καραμανλή, ο υφυπουργός άλλαξε γνώμη εκμεταλλευόμενος ίσως και το γεγονός ότι ο νέος υπουργός δεν έχει ενημερωθεί. Υπάρχουν πληροφορίες ότι θέλει να αλλοιώσει την τροπολογία που βρίσκεται σε διαβούλευση και να εγκριθούν πολυθέσια ταξί μόνο για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Εμείς αρνούμαστε και ήδη ως σωματείο έχουμε στείλει έγγραφο στο νέο υπουργό. Θέλουμε να δουλέψουμε με αυτά τα οχήματα και στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, να εκσυγχρονιστούμε κι εμείς. Δεν μπορεί να μην έχουμε οχήματα για τη μεταφορά μίας πολύτεκνης οικογένειας, μιας παρέας που θα παραλάβουμε για παράδειγμα από ένα λιμάνι. Είχαμε  και μία συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Στην Ευρώπη υπάρχουν εδώ και χρόνια τέτοια οχήματα ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο για κάποιες εταιρείες. Ήταν χρόνια αίτημα να έχουμε κι εμείς πολυμορφικά ταξί ενώ  στην πόλη μας υπάρχουν τέσσερα ταξί, με ράμπες κ.λπ. που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις