Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτοί είναι οι αισθητήρες που θα ενημερώνουν για κενές θέσεις στάθμευσης - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτοί είναι οι αισθητήρες που θα ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τοποθετούνται ήδη στους δρόμους της Πάτρας

Ένα νέο σύστημα που υπόσχεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών και να διευκολύνει τη διαδικασία εύρεσης πάρκινγκ στους δρόμους και της Πάτρας, τοποθετείται στην πόλη αυτές τις ημέρες.

Η δημιουργία του νέου συστήµατος «έξυπνης» ελεγχόµενης στάθµευσης θα υποστηρίζεται από εφαρµογές που θα ενηµερώνουν τους οδηγούς σε πραγµατικό χρόνο για τις κενές θέσεις και θα τους κατευθύνουν σε αυτές, ενώ παράλληλα θα είναι συνδεδεµένες µε τους φορείς αστυνόµευσης ώστε να «προφυλάσσουν» τις θέσεις των ΑµεΑ από το παράνοµο παρκάρισµα.

Ήδη αισθητήρες έχουν εγκατασταθεί στην οδό Ζαΐμη και την Αράτου, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν και σε άλλους δρόμους. Τα κυλινδρικά ασύρματα συστήματα διαθέτουν τεχνολογία επικοινωνίας μέσω κάρτας sim ώστε να ενημερώνουν άμεσα το κέντρο διαχείρισης του συστήματος στάθμευσης. 

Από το αρμόδιο κέντρο του δήμου Πατρέων θα είναι δυνατή η επόπτευση των θέσεων στάθµευσης που είναι διαθέσιµες ή όπου απαγορεύεται η στάθµευση. Στόχος του προγράµµατος είναι η συνδροµή στην επίλυση της καθηµερινής αναζήτησης θέσης στάθµευσης κυρίως στις µεγάλες πόλεις, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς επιβαρυντικούς παράγοντες του κυκλοφοριακού.

Διεθνείς συγκοινωνιακές έρευνες καταδεικνύουν ότι το 30% της κυκλοφοριακής συµφόρησης οφείλεται στους οδηγούς που αναζητούν θέση στάθµευσης µε συνέπεια τον εκνευρισµό, τη σπατάλη καύσιµων και χρόνου, τη ρύπανση και την ηχορύπανση του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες των πολιτών για θέσεις στάθµευσης είναι συνεχώς αυξανόµενες, ενώ η έλλειψη ελεύθερων θέσεων σε συνδυασµό µε την ελλιπή αστυνόµευση συχνά δηµιουργούν τις «ιδανικές» συνθήκες για την παράνοµη στάθµευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις