Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τσαφούλιας για Τέμπη: Αναδείχθηκε η παθογένεια και η ανικανότητα της πολιτείας

Τσαφούλιας για Τέμπη: Αναδείχθηκε η παθο...

"Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης και δεν είναι συλλογικής ευθύνης μόνο της πολιτικής εξουσίας", είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας για τα Τέμπη.

«Το δυστύχημα στα Τέμπηδεν ανέδειξε τίποτα άλλο από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Για μένα το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης και δεν είναι συλλογικής ευθύνης μόνο της πολιτικής εξουσίας» επισήμανε ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο ίδιος  μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Είναι για μένα ένα δυστύχημα το οποίο έχει νεκρούς. Το μόνο χειρότερο από αυτό είναι να έχεις νέους νεκρούς. Αυτό είναι κάτι που ξεπερνιέται πολύ δύσκολα. Οι νέοι άνθρωποι από 15 χρονών, 20 και 25. Πιστεύω ότι πλήρωσαν τις παθογένειες αυτού του κράτους και όλων μας.

Είναι μια στιγμή που για μένα χρειάζεται να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Δηλαδή, όποιος ποτέ χρησιμοποίησε γνωστό για να σβήσει μια κλήση, για να βάλει το παιδί του κάπου καλά στον στρατό, για να πάρει μια θέση, έχει ευθύνη.

(…) Ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς τη λέξη φιλότιμο, ενώ την καμαρώνουμε ότι είμαστε οι μόνοι που την έχουμε, την κρατάμε μόνο στα λεξικά μας, δεν την βάζουμε καθόλου στην πολιτική ζωή. Όρος, πολιτική ευθύνη ή ευθιξία απέχει κατά πολύ.

Αυτό που βλέπω τώρα εγώ είναι -μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση- πόσο γρήγορα μπήκαν στο παιχνίδι “Εσύ φταις, εγώ φταίω”. Περίμενα ότι θα το άφηναν λίγο παραπάνω. Η ταχύτητα που μπήκαν σε αυτή τη στιχομυθία ήταν εντυπωσιακή.

(…) Όλοι μας βλέπουμε την ένταση των ανθρώπων στους δρόμους, στην οδήγηση, στο περπάτημα, στις καθημερινές επαφές.

Ο κόσμος είναι εξαιρετικά πιεσμένος και πιέζεται ακόμα παραπάνω όταν του υποτιμούν τη νοημοσύνη και το τελευταίο διάστημα και σε επίπεδο πληροφορίας και σε επίπεδο πολιτικής. Βλέπουμε αυτό: μια προσπάθεια, λες και μιλάνε σε ανθρώπους που πραγματικά δεν σκέφτονται».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight