Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη παρέστη στην εκδήλωση μνήμης στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»

Πάτρα: Η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη παρέστη ...

Η εκδήλωση είχε ομιλητή τον πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας Νίκο Μαλούχο

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη παραβρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023 στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», στην οδό Κορίνθου πλησίον της Κολοκοτρώνη, για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή, το 1943.

Η εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας Νίκο Μαλούχο, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Στέγης στην Κορίνθου 241, (που & ήταν το σπίτι όπου είχε γεννηθεί και έμενε ως παιδί στην Πάτρα ο Κωστής Παλαμάς), με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης «Φιλοτελισμός και Ελληνική Λογοτεχνία».

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Στέγη Γραμμάτων, έχει παραχωρήσει προς έκθεση και φιλοξενείται στο σπίτι του Κωστή Παλαμά το πορτραίτο του ποιητή, σε ελαιογραφία του Ερνέστου Κάρτερ.

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προγραμματίσει η Στέγη για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του ποιητή, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ικανοποίησε σχετικό αίτημα, προκειμένου να συμπεριληφθεί το έργο του Ερνέστου Κάρτερ «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά», το οποίο ανήκει στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, στην έκδοση αναμνηστικού φιλοτελικού τεκμηρίου για συλλεκτική χρήση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς, ο Ελληνοαμερικανός Θανάσης Στεφανόπουλος (με δαπάνες του οποίου ανακατασκευάστηκε η οικία). Ο κ. Στεφανόπουλος άνοιξε με χαιρετισμό του την εκδήλωση, ενώ παρέστησαν και τα μέλη του Δ.Σ. και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture