Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

20 χρόνια Γιάννης Οικονομίδης: To Εrtflix προβάλλει τις τρεις δημοφιλέστερες ταινίες του

20 χρόνια Γιάννης Οικονομίδης: To Εrtfli...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι «βρώμικες» ατάκες, η βία και οι αμαρτίες μέσα στην κοινωνία, την επαρχία, την οικογένεια τον καθιέρωσαν και του χάρισαν διεθνείς διακρίσεις

Οταν πρωτοβλέπεις ταινία του παθαίνεις ένα μικρό… σοκ. Με τους διαλόγους, την καυστική γλώσσα και τους cult χαρακτήρες. Καταλήγεις όμως να τον αγαπάς!

Οι ταινίες που συγκίνησαν περισσότερο το ελληνικό κοινό, διέπρεψαν σε ξένα φεστιβάλ κι έγιναν ορόσημο του σύγχρονου εγχώριου κινηματογράφου  αναδεινύονται στο Ertflix. Οριοθετούν μια διαδρομή 20 ετών του ελληνοκύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη. Θα τις δείτε στην κατηγορία  «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος» με πρωταγωνιστές όπως οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αγγελική Παπούλια, Στάθης Σταμουλακάτος, Βίκυ Παπαδοπούλου,  Βασίλης Μπισμπίκης,  Γιάννης Τσορτέκης κ.α. Μη χάσετε την ευκαιρία να τους απολαύσετε «αλλιώς» αυτές τις μέρες.

«Σπιρτόκουτο» (2003)

Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει, και μέσα σε μία μέρα, όλα τινάζονται στον αέρα. Το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο "Σπιρτόκουτο" με την υψηλή θερμοκρασία της απόγνωσής τους. 

«Μαχαιροβγάλτης» (2010)

Ο Νίκος περνάει τεμπέλικα τις μέρες του στην επαρχία,  αλλά μετά το θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Του προσφέρει διαμονή, διατροφή και μία εύκολη δουλειά. Ο Νίκος δέχεται, για να βρεθεί άξαφνα μπλεγμένος σε μια παράξενη κατ’ οίκον εργασία.

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020)

Στον καυτό ελληνικό κάμπο, ο υπόκοσμος ξεσηκώνεται από μια συζυγική απιστία και την κλοπή ενός εκατομμυρίου ευρώ. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα "εγώ" και τρύπιες καρδιές.
 

 Ειδήσεις τώρα

Ξεκινά η ακτοπλοϊκή γραμμή της Πάτρας με Κεφαλονία - Ιθάκη

Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

"Περισσότεροι οι νεκροί από τους τραυματίες"- Οι σοκαριστικές πρώτες εικόνες μετά την τραγωδία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View