Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι σημαίνει σε αριθμούς «έχω πληρότητα 100%» το Καρναβάλι στην Πάτρα;

Πάτρα: Τι σημαίνει σε αριθμούς «έχω πληρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Φούλαρε ο νομός από επισκέπτες

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, που κατέφτασαν απ’ όλη την Ελλάδα στην Πάτρα, το τριήμερο του Καρναβαλιού. Τα ξενοδοχεία τόσο στο κέντρο της πόλης αλλά και σε όλο το νομό γέμισαν ασφυκτικά.

Τι σημαίνει όμως «γεμίζω ασφυκτικά» όταν μιλάμε για τα ξενοδοχεία της Πάτρας; Για πόσες κλίνες μιλάμε;

Η πληρότητα στην Πάτρα αλλά και στις περιοχές γύρω από αυτή έφτασε το 100%. Στην Πάτρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ηλία Μεντζελόπουλο, στα 20 ξενοδοχεία που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης, οι κλίνες φτάνουν περίπου τις 2.000 και γέμισαν. Επίσης, ο κ. Μεντζελόπουλος μιλώντας στο thebest.gr, έκανε αναφορά στις ηλικίες που φέτος ήταν το μεγαλύτερο μέρος των πελατών τους, δηλαδή από 25 έως 30 χρονών σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που ήταν λίγο μεγαλύτερες ηλικίες.

«Μέχρι τελευταία στιγμή, υπήρχε κόσμος που προσπαθούσε να βρει δωμάτιο και δυστυχώς δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε. Είχαμε κλείσει από πολύ νωρίς» συμπληρώνει.

Σε ό, τι αφορά, γενικότερα την Αχαΐα, πλην της περιοχής των Καλαβρύτων, οι κλίνες φτάνουν περίπου τις 8.000, είπε στο thebest.gr o πρόεδρος των ξενοδόχων Δημήτρης Διαμαντόπουλος,  γεγονός που δείχνει ότι περίπου τόσος ήταν και ο κόσμος που βρήκε να παραμείνει σε ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς σε κάθε κλίνη αντιστοιχεί και ένα άτομο, ωστόσο ξεκαθαρίζει «υπήρξαν και κάποια ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν, είναι αυτά που λέμε εποχιακά. Πάντως, θα πρέπει να σταθούμε ότι η πληρότητα έφτασε το 100% το τριήμερο και καταφέραμε να δουλέψουμε. Ο κλάδος μας είναι ευχαριστημένος».

Στην Αιγιάλεια «έπιασε το 90% στα 15 ξενοδοχεία που λειτούργησαν με 900 άτομα στις περίπου 1.000 κλίνες που ήταν σε διάθεση για το τριήμερο» λέει στο thebest.gr o  αντιπρόεδρος των ξενοδόχων Χρήστος Κανελλής.

Επί της ουσίας λοιπόν όταν μιλάμε για πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πάτρας μιλάμε για το πολύ 5.000 άτομα μαζί με τα περιφερειακά ξενοδοχεία, αριθμό που δεν αντιστοιχεί στην εντυπωσιακή ατάκα «βουλιάζει η Πάτρα» σε περίπτωση που μιλάμε για πληρότητες της τάξης του 100%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις