Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Οι 100+1 ευρωπαϊκοί τελικοί των ελληνικών συλλόγων. Το γουότερ πόλο ξεπέρασε το μπάσκετ!

Οι 100+1 ευρωπαϊκοί τελικοί των ελληνικώ...

Του ιστορικού ερευνητή, Γρηγόρη Δημακάκου

Σε λιγότερες από δύο εβδομάδες η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού θα αναμετρηθεί με την αντίστοιχη της ισραηλινής Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο από τους δύο τελικούς του Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ.

Είναι ο 8ος τελικός για τους «ερυθρόλευκους», που απέκλεισαν στην ημιτελική φάση, σε σειρά - θρίλερ, τον «αιώνιο» αντίπαλός τους, τον Παναθηναϊκό.
Παράλληλα, ο διπλός τελικός των Πειραιωτών με τη Μακάμπι είναι ο 101ος ελληνικής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης, που αφορά στα 5 ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, γουότερ πόλο, χάντμπολ).

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το τρίτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ Ανδρών, το 4ο στο βόλεϊ συνολικά ως σύλλογος, αφού έχει ένα τρόπαιο και η γυναικεία ομάδα και 4ο ως ελληνική ομάδα γενικότερα, καθώς είναι η μοναδική με ευρωπαϊκές κούπες για τη χώρα μας.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια, 16 συνολικά, που μοιράζονται από 8 οι Άνδρες και οι Γυναίκες, στους 38 τελικούς που έχουν δώσει (24 οι Άνδρες, οι Γυναίκες 14). Αποτελούν δε τον μοναδικό σύλλογο που έχει κατακτήσει Κύπελλα σε τρία διαφορετικά αθλήματα (μπάσκετ, γουότερ πόλο, βόλεϊ).
Τη δεύτερη θέση μοιράζονται, ο Παναθηναϊκός και ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης με 6 τρόπαια και 12 τελικούς συνολικά ο καθένας. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν όλα τους τα Κύπελλα στο μπάσκετ, ενώ έχουν χαμένους τελικούς τόσο στο βόλεϊ από Άνδρες και Γυναίκες, αλλά και στον μοναδικό ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports