Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Συναντήσεις με Αθλητικές Ενώσεις για τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Συναντήσεις με Αθλητικές Ενώσεις για του...

Η ενίσχυση των αθλημάτων και η κοινοβουλευτική υποστήριξη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαϊας με επικεφαλής την βουλεύτρια Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, τον συνεργάτη του βουλευτή Κώστα Μάρκου κα τον υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τάκη Γεωργακόπουλο, υποψήφιο βουλευτή, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 20/2 με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, ΕΣΠΕΠ.

Εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της κ. Θόδωρο Κανελλόπουλο και τον ταμία κ. Βαγγέλη Ξιγκάκη, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία πετοσφαίρισης, την έλλειψη επαρκών δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την έλλειψη Διαιτητών του Βόλλει.

Οι βουλευτές ενημέρωσαν την ΕΣΠΕΠ, για το τελευταίο νομοσχέδιο Αθλητισμού της Κυβέρνησης όπου το κράτος αντί να στηρίξει και ενισχύσει οικονομικά τα αθλητικά σωματεία που φυτοζωούν, προτιμά να προχωρά σε έργα βιτρίνας, ενώ με την συνολική της πολιτική, οδηγεί το μαζικό αθλητισμό σε συρρίκνωση, αφήνοντας τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» έξω από την αρμοδιότητα των Δήμων και παραδίδοντάς τα στους ιδιώτες επιχειρηματίες, μετατρέποντάς έτσι τον Μαζικό Αθλητισμό, από κοινωνικό αγαθό σε εμπορεύσιμο είδος με στόχο το κέρδος.
Τέλος υπογράμμισαν ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για την ενίσχυση του βόλεϊ, είναι ο σχολικός αθλητισμός, ο οποίος είναι ανύπαρκτος καθώς και η ενεργός συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας συναντήθηκε με τον Πατρινό Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν το άθλημα της ποδηλασίας τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος της ΕΟΠ επεσήμανε την έλλειψη ποδηλατικών εγκαταστάσεων στην Πάτρα, κάτι που υπήρχε στην πόλη το 1894! Ο κ. Διαμαντόπουλος επίσης σχολίασε το γεγονός ότι παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον στην Πάτρα για τη δημιουργία νέων ποδηλατικών σωματείων ενώ για την Ομοσπονδία Ποδηλασίας τόνισε πώς υπάρχει δυστοκία στην αντικατάσταση του προσωπικού που συνταξιοδοτείται, γεγονός που δυσκολεύει την δουλειά της ΕΟΠ.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports