Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε απόγνωση στις Λαϊκές Αγορές- «Καθόμαστε με τα χέρια στην τσέπη. Δεν κινείται φύλλο»-Γιατί ανέβηκαν οι τιμές

Πάτρα: Σε απόγνωση στις Λαϊκές Αγορές- «...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Παραδίδουν τις άδειες τους για να βρουν αλλού μεροκάματο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πωλητές των λαϊκών αγορών της Πάτρας.  «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθόμαστε με τα χέρια στην τσέπη, κάνουμε πηγαδάκι και συζητάμε τα προβλήματα μας. Δεν κινείται φύλλο» επισημαίνει στο thebest.gr o πρόεδρος  του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμης Γιαννακόπουλος.

Με βάση τις ανατιμήσεις στα προϊόντα τον τελευταίο καιρό, όπως λέει ο κ. Γιαννακόπουλος «υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και το τελευταίο διάστημα, δυο άτομα έχουν καταθέσει τις άδειες τους και ακόμα ένα οδηγείται προς αυτή την κατεύθυνση και έχει σταματήσει να έρχεται για δουλειά. Μιλάμε για συναδέλφους ηλικιών γύρω στα 55, που ψάχνουν να βρουν αλλού το μεροκάματο για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Φοβάμαι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε πολλές άδειες που θα κατατεθούν».

«Το νέο νομοσχέδιο που έρχεται, θα διώξει πολύ κόσμο από την λαϊκή. Ζητάει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κάθε χρόνο για την ανανέωση των αδειών μας, γεγονός που είναι πολυτέλεια για εμάς. Και θα βρούμε και άλλα μπροστά μας, τους ερχόμενους μήνες, όπως τα POS και τα τάμπλετ που θα πρέπει να περνάμε καθημερινά στο e-katalanotis κ.α. που θα κάνουν πολύ πιο δύσκολη την κατάσταση. Και όλα αυτά σε μια στιγμή, που δεν πιάνουμε ευρώ. Με το «καλημέρα», κάθε μέρα, ξεκινάμε 30 ευρώ έξοδα, για να έχουμε κάποιο κέρδος θα πρέπει να βγάλουμε 150 ευρώ την ευρώ και εμείς δεν φτάνουμε ούτε τα 30 ευρώ».

Σε ό, τι αφορά τις ανατιμήσεις, μας λέει, ότι τα νούμερα το τελευταίο τριήμερο είναι πολύ μεγάλα λόγω του συνεχόμενου κρύου «συνάδελφοι πήγαν στην Αθήνα για να αγοράσουν προϊόντα και γύρισαν άδειοι.  Οι μελιτζάνες έφτασαν 3.80 ευρώ αγορά, οι ντομάτες 3 ευρώ, δεν φέρνεις τέτοιες τιμές, πως θα πουλήσεις στο καταναλωτή με τέτοιες τιμές; Μέχρι να ζεστάνει ο καιρός, οι τιμές θα είναι ανεβασμένες» τονίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις