Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Μισό βασικό μισθό ξοδεύουν οι Έλληνες στο σουπερμάρκετ - Αντίστροφη μέτρηση για το Market Pass

Μισό βασικό μισθό ξοδεύουν οι Έλληνες στ...

Τι έδειξε έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μισό βασικό μισθό το μήνα ξοδεύουν οι Έλληνες στο σουπερμάρκετ σύμφωνα με νέα έρευνα λόγω των αυξανόμενων τιμών στα προϊόντα.

 Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η μηνιαία δαπάνηενός νοικοκυριού έχει εκτοξευτεί από 255 ευρώ σε 324 ευρώ δηλαδή αύξηση27% καθώς οι τιμές των τροφίμων παραμένουν στα ύψη παρά την αποκλιμάκωση της χονδρικής τους φυσικού αερίου και του ρεύματος, καθώς οι λογαριασμοί που παίρνουν οι επαγγελματίες στα χέρια τους «καίνε».

«Παλιότερα το ηλεκτρικό ρεύμα πριν την κρίση ήταν στις 8.000 ευρώ το μήνα και τώρα έχουμε φτάσει στις 32.000. Βέβαια, εμείς κάναμε περικοπές στην ενέργεια αλλά και πάλι είμαστε στις 20-22.000 ευρώ» ανέφερε στο OPEN ο Παναγιώτης Λαλιώτης, αντιπρόεδρος εργοστασίου γάλακτος.

9 στους 10 καταναλωτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες
 9 στους 10 καταναλωτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της αύξησης στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παραμένει η ακρίβεια στο ρεύμα. «Το πρόβλημα παραμένει. Εμείς συνεχίζουμε και επιδοτούμε λογαριασμούς» είπε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass,σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτηςο οποίος έκανε λόγο για «εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης».

 Σημειώνεται ότι οι πρώτες καταβολές της ενίσχυσης θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου είτε στην άυλη κάρτα ή σε τραπεζική κατάθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις