Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα παιδιά ανήκουν σε αυτές/ους που τα αγαπούν

Τα παιδιά ανήκουν σε αυτές/ους που τα αγαπούν

"Γιατί το παιδί δεν ανήκει σε κανέναν γονιό, οι γονείς ανήκουν στο παιδί…"

Είμαι εκπαιδευτικός και η εμπειρία μου με έκανε να κατανοήσω σε βάθος πως τα παιδιά για να μεγαλώσουν χρειάζονται μόνο γάλα και πολλή αγάπη, όπως είπε και ο σκηνοθέτης Ράτζος.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μεγαλώσεις ένα παιδί, όμως αν προσπαθήσεις να μπεις στη θέση του, να συναντηθείς με το δικό σου παιδί, αυτό που στην ουσία κουβαλάς μέσα σου αλλά και έχεις με τα χρόνια ξεχάσει θα δεις πως το παιδί θέλει μόνο αγάπη και αφοσίωση! Η δική μου λοιπόν συμβουλή είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε οι γονείς που θα θέλαμε να είχαμε!

Σύμφωνα με τον Μπέρτολτ Μπρέχτ, τα παιδιά δεν ανήκουν σε αυτούς που τα γεννούν, ανήκουν σε αυτούς που τα αγαπούν…

Γιατί μάνα, δεν σε κάνει κατά ανάγκη, μια γέννα αλλά, η αγάπη που δίνεις σε κάθε πλάσμα πάνω στη γη. 

Γιατί γονιός δεν είναι αυτός που γεννά ή τίκτει ένα παιδί, αλλά αυτή/αυτός που το ανατρέφει με αξίες και ιδανικά, που του προσφέρει ανιδιοτελώς την αγάπη της/του, που τοποθετεί τις ανάγκες του παιδιού πάνω από τις δικές του, αυτή/αυτός που «ανασταίνει» ένα παιδί, που θα το πάρει αγκαλιά για να το ηρεμήσει, που θα του αφιερώσει ουσιαστικό χρόνο.

Γονιός είναι αυτή/αυτός που θα είναι στο προσκέφαλο του να του πει ένα παραμύθι για να κοιμηθεί και θα ξαγρυπνήσει τα βράδια δίπλα του για να το φροντίσει και να του απαλύνει τους εφιάλτες, που θα το χαϊδέψει με αγάπη και τρυφερότητα, που θα σεβαστεί τις επιθυμίες και τα θέλω του, που θα το φροντίζει και θα το προστατεύει. 

Γονιός είναι αυτός που θέλει το παιδί του ευτυχισμένο, οτιδήποτε και αν επιλέξει, που θα σταθεί δίπλα του και θα του δώσει τα φτερά που πρέπει για να πετάξει και να πετύχει τα όνειρά του, που θα είναι συνοδοιπόρος στις επιλογές του χωρίς να προβάλλει τος δικές του φιλοδοξίες και προσδοκίες

Όπως είπε ο μεγάλος ποιητής και φιλόσοφος Khalil Gibran τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας παιδιά, είναι παιδιά που η ίδια η ζωή χάρισε στον εαυτό της. Ήρθαν μέσω εσάς, αλλά όχι από εσάς.

Γιατί το παιδί δεν ανήκει σε κανέναν γονιό, οι γονείς ανήκουν στο παιδί…

Αναστασία Γρίβα, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις