Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά η νέα στήλη του thebest.gr και της "Εριφύλης" τα Στερεοτυπάκια

Ξεκινά η νέα στήλη του thebest.gr και τη...

Μία φορά την εβδομάδα εστιάζουμε στην διαχείριση των έμφυλων διακρίσεων

Το thebest.gr σε συνεργασία με το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Διακρίσεων «Εριφύλη» ξεκινάνε με το νέο έτος μια φρέσκια πρωτοβουλία με την δημιουργία μιας καινούργιας στήλης με τίτλο «Στερεοτυπάκια». Η συντακτική ομάδα της στήλης, αποτελούμενη από ψυχολόγους, νομικούς, κοινωνιολόγους, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους με κοινωνικές ανησυχίες ευρύτερα, γράφουν κάθε εβδομάδα στην στήλη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή μας προς επίτευξη μιας καλύτερης εκδοχής του εαυτού όλων μας.

Τα ζητήματα που θα φιλοξενούνται είναι ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, τα εξής: Αρθρογραφία για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, του σχολικού εκφοβισμού, της κακοποιητικής συμπεριφοράς σε ανήλικα θύματα, τον ψυχολογικό αντίκτυπο που έχουν αυτά τα φαινόμενα στα μέλη της κοινότητας, τον σεξισμό στη γλώσσα και τον κακοποιητικό λόγο, την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, την κουλτούρα του βιασμού, την έμφυλη βία στο διαδίκτυο και τις τοξικές συμπεριφορές. Ταυτόχρονα, μέσα από την αρθρογραφία θα αναδεικνύεται το θετικό παράδειγμα, η «φωτεινή όψη του φεγγαριού» με άλλα λόγια, δίνοντας ένα μικρό ψήγμα του πώς οραματίζεται η στήλη την κοινωνία μας στο παρόν και στο μέλλον.

Συμπερίληψη στον λόγο και στην δημόσια σφαίρα, οικοδόμηση υγιών σχέσεων, ορατότητα όλων των μη ετεροκανονικών προσωπικοτήτων, ενδυνάμωση και ένταξη των γυναικών στην επιστήμη και σε θέσεις ευθύνης, ουσιαστική ισότητα μεταξύ των φύλων είναι μερικά «θετικά παραδείγματα».

Η στήλη βρίσκεται υπό την συντακτική εποπτεία και επιμέλεια του thebest.gr και την επιστημονική επίβλεψη του Κέντρου «Εριφύλη», ώστε το αποτέλεσμα να σέβεται την διαφορετικότητα, να συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους ως φορέων δικαιωμάτων και να τηρεί την δημοσιογραφική δεοντολογία κατά την ανάπτυξη των θεμάτων της στήλης.

Η δράση, στο μέρος που αφορά το Κέντρο «Εριφύλη», εντάσσεται στην Πράξη που χρηματοδοτείται από τη Δράση 9.v.1.1-a «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα». Η Δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις