Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός στην Τουρκία: Οι 4 λόγοι που κατέρρευσαν σαν χάρτινα τα κτήρια

Σεισμός στην Τουρκία: Οι 4 λόγοι που κατ...

Συνδυασμός πολλών αρνητικών παραμέτρων

Τους τέσσερις λόγους που ο φονικός σεισμός έριξε σαν τραπουλόχαρτα τις πολυκατοικίες στην Τουρκία εξηγεί,  ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης.

Ο κ. Καρύδης αναφέρει πως σίγουρα το μέγεθος των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ που είχαν οι δύο σεισμοί που έγιναν σε διάστημα λίγων ωρών ήταν η πρώτη αιτία, ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτή.Όπως λέει ο κ. Καρύδης “είναι συνδυασμός πολλών αρνητικών παραμέτρων. Πρώτον, το μέγεθος του σεισμού το οποίο συμβάλλει στην μεγάλη ένταση και έκταση της ζημιάς. Πολύ εκτεταμένη ζημιά λόγω του μεγέθους.

Το δεύτερο είναι το εστιακό βάθος που είναι σχετικά πολύ κοντά στην επιφάνεια.

Το τρίτο είναι ότι είναι από κάτω από τα κτίρια γιατί τυχαίνει το επίκεντρο να βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή. Γίνονται πολλοί αισθητοί σεισμοί αλλά οι περισσότεροι είναι στην θάλασσα και σε πολύ μεγάλο βάθος, τους οποίους πολλές φορές δεν τους καταλαβαίνουμε κιόλας. Δηλαδή, η απόσταση και το βάθος του σεισμού από μια κατοικημένη περιοχή μπορεί να δώσει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τέταρτον οπωσδήποτε παίζουν ρόλο οι κατασκευές, οι οποίες συγκεκριμένα στην περιοχή της Τουρκίας δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν σεισμούς τέτοιου μεγέθους”.

Την ίδια ώρα η ελληνική αποστολή στην Τουρκία ενισχύεται, αφού αναχώρησε προσωπικό και οχήματα και από την 2η ΕΜΑΚ.

Οι μέχρι τώρα ενέργειες των Ελλήνων έχει προκαλέσει την αποθέωσή τους από τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τα social media με το «Ευχαριστούμε Ελλάδα».

πηγη: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις