Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός Τουρκία: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες πριν και μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

Σεισμός Τουρκία: Σοκάρουν οι δορυφορικές...

Οι δύο σεισμοί, αλλά και οι εκατοντάδες μετασεισμοί που έχουν ακολουθήσει έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και αμέτρητες καταστροφές

Δορυφορικές εικόνες της Maxar Technlogies αποτυπώνουν την καταστροφή από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία που έχουν οδηγήσει σε πάνω από 7.900 νεκρούς στη γειτονική χώρα και τη Συρία.

Την ίδια στιγμή, λιγοστεύουν οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια αφού έχουν περάσει πάνω από 51 ώρες από τον πρώτο φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Οι εικόνες της Maxar είναι σοκαριστικές αφού παρουσιάζουν περιοχές πριν και μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Στην πόλη Νουρντάγκι, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, οι στέγες πολλών κτιρίων έχουν καταρρεύσει. Άλλα κτίρια έχουν καταρρεύσει εντελώς.

Εικόνα από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2019

Εικόνα από τις 7 Φεβρουαρίου του 2023

Οι εικόνες δείχνουν λευκές σκηνές έκτακτης ανάγκης και οχήματα που κατέκλυσαν μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Νουρντάγκι τις ώρες μετά τον σεισμό.

Πριν τον σεισμό (6 Σεπτεμβρίου 2019)

Μετά τον σεισμό (7 Φεβρουαρίου 2023)

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για 11.342 κτίρια που κατέρρευσαν, εκ των οποίων οι 5.775 επιβεβαιώθηκαν. Στη Νουρντάγκι, ορισμένα ψηλότερα κτίρια κατέρρευσαν όταν σημειώθηκε ο σεισμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις