Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός σε Τουρκία: Πάνω από 4.800 οι νεκροί- Ψάχνουν με γυμνά χέρια μέσα στα συντρίμμια

Σεισμός σε Τουρκία: Πάνω από 4.800 οι νε...

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αυξήθηκε σε 4.890 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τους σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ, οι οποίοοι ήταν από τους σφοδρότερους που έχουν πληξει την περιοχή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Ο αριθμός τώρα ανέβηκε από τις νεότερες πληροφορίες από την Τουρκία, στην οποία οι νεκροί από τους σεισμούς έφτασαν τους 3.381. Μέσα σε λίγες ώρες δηλαδή, καταγράφηκαν επίσημα ακόμα 460 νεκροί.

Ο αγώνας δρόμου με τον χρόνο και με το ψύχος συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στην Τουρκία και στη βόρεια Συρία για να ανασυρθούν από τα συντρίμμια επιζώντες των σεισμών.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης γίνονται μέσα στο κρύο, υπό βροχή ή με χιονόπτωση, ενίοτε με γυμνά χέρια, για να σωθεί όποια ζωή γίνεται.

Η κακοκαιρία στην Ανατολία περιπλέκει τα καθήκοντα των σωστικών συνεργείων και κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες για τους άστεγους, που τουρτουρίζουν μέσα σε σκηνές ή γύρω από φωτιές, τυλιγμένοι με κουβέρτες.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν και οι εικόνες με παιδάκια να σώζονται από τα χαλάσματα, αφού πρώτα έχουν ζήσει τον τρόμο μέσα στα ερείπια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις