Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: "Οδικό έγκλημα" οδήγησε στην ανατροπή της νταλίκας στο Μετόχι- Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Καλάβρυτα: "Οδικό έγκλημα" οδή...

Το ατύχημα συνέβη το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου

Με αφορμή τον αποκλεισμό της οδού Πατρών Καλαβρύτων από το τροχαίο που συνέβη χθες το πρωί στο ύψος του Μετοχίου οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής ξεσπούν για την εγκατάλειψη του έργου κάνοντας λόγο για ένα «οδικό έγκλημα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Νίκος Μαντάς και τα μέλη της Εταιρείας Λαπατοχώρια ΑΜΚΕ με επιστολή τους σε σκληρή γλώσσα προς τα Υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Μαυρομμάτη και με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού και όλα τα κόμματα και τους βουλευτές του νομού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας της ακραίας επικινδυνότητας του δρόμου και ζητούν από τους αρμοδίους λύσεις.

«ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ... ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ»

«Αυτό που κάθε στιγμή φοβόμαστε και απευχόμαστε, συνέβη με την ανατροπή του Βυτιοφόρου γεμάτου με γάλα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και τον αποκλεισμό του δρόμου.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο νευραλγικός και ιστορικός αυτός δρόμος, έχει ξεχαστεί εντελώς και αφέθηκε στην τύχη του. Όσοι ζουν στην περιοχή και είναι αναγκασμένοι να οδηγούν στο δρόμο αυτό ειδικά τη χειμερινή περίοδο, παίζουν τη ζωή τους κορώνα –γράμματα. Οι συνεχείς παγετοί με τις άκρως επικίνδυνες ολισθηρές στροφές, όσο ικανός και έμπειρος και αν είναι ένας οδηγός, μετατρέπουν τη διέλευση, σε παγοδρομία θανάτου. Τα βυτιοφόρα των Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, μεταφέρουν καθημερινά εκατοντάδες τόνους γάλακτος από τις 880 κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Καλαβρύτων. Διασχίζουν δρόμους που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση από κάθε άποψη. Πολύ επικίνδυνες στροφές, στενά και ολισθηρά οδοστρώματα, βράχοι που κρέμον- ται πάνω από το δρόμο και συχνά κατρακυλούν, φοβεροί γκρεμοί που χάσκουν στα πλάγια του δρόμου χωρίς μπάρες και σήμανση, ενώ πολύ συχνά κόβεται εντελώς η κυκλοφορία».

Προσθέτουν, δε ότι «οι ηρωικοί κτηνοτρόφοι και όσοι ζουν δουλεύουν ή περνούν από αυτούς τους δρόμους ζουν με ένα συνεχή εφιάλτη. Ο δρόμος αυτός αν και προβλέπεται σαν κεντρικός και περιφερειακός έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και μια 15ετία. Ούτε ένα ευρώ δεν έχει διατεθεί για τη βελτίωση και αναβάθμισή του».

Συμπληρώνουν πως την τελευταία δεκαετία δόθηκαν με το σταγονόμετρο ελάχιστα χρήματα για άρση της επικινδυνότητας με συρματοπλέγματα και βραχοπαγίδες. Εξαπολύουν βέλη λέγοντας: «Σύσσωμο το πολιτικό δυναμικό της περιοχής περί άλλα τυρβάζει και ο πολύπαθος Δήμος Καλαβρύτων και η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής με τα 113 χωριά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της.

Με κοινή ευθύνη του επιτελικού κράτους, της πειθήνιας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των γνωστών χρόνιων σοβαρών προβλημάτων αλλά ούτε και των έκτακτων ή επικίνδυνων αυτών καταστάσεων. Ούτε λίγο αλάτι ή έγκαιρη ενημέρωση και αποκλεισμός της κυκλοφορίας δεν υπήρξε».

Καταλήγοντας, αναφέρουν: «Εκ μέρους των 23 Λαπατοχωριών όλης της περιοχής δυτικά των Καλαβρύτων που ζουν μέσα σε θλιβερές τριτοκοσμικές συνθήκες. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και την αγανάκτηση για τη βαριά και εγκληματική αδιαφορία όλων των πολιτικά υπεύθυνων διαχρονικά. Ας περιορίσουν λίγο τις δημόσιες σχέσεις, τα ψεύτικα χαμόγελα και τον κομματικό τους πατριωτισμό για να κοιτάξουν τις τραγικές ανάγκες και ελλείψεις της περιοχής. Ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους και ας ασχοληθούν επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και τις εξοντωτικές συνθήκες που ζουν όσοι δουλεύουν και παράγουν στην ορεινή Αχαΐα. Ανά πάσα στιγμή περιμένουμε από ένα καιρικό φαινόμενο ή ένα απλό γεωλογικό πρόβλημα, πως μπορεί να επέλθει, ο αιφνίδιος οικονομικός και κοινωνικός θάνατος των Καλαβρύτων και όλων των Καλαβρυτοχωριών που αργοσβήνουν. Ήδη είναι αργά. Αργότερα θα είναι μάταιο»..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις