Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα - πτώση Φάντομ: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Mάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ανδραβίδα - πτώση Φάντομ: Ράγισαν καρδιέ...

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία του του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Τραγικές φιγούρες οι γοενίς του , η σύντροφός του, συγγενείς και φίλοι.

Η μητέρα του συγκλόνισε στη διάρκεια της κηδείας. Τον γιο τους αποχαιρέτησαν οι γονείς του. Πρώτος ο πατέρας του και στην συνέχεια η μητέρα του η οποία κατάφερε και στάθηκε όρθια απέναντι στο παιδί της για να του απευθύνει τον ύστατο και συνάμα σπαρακτικό αποχαιρετισμό. Και αυτά που είπε η μητέρα του ηρωικού υποσμηναγού έκαναν τους πάντες να ραγίσουν

"Ο αετός πεθαίνει στον αέρα" είπε μεταξύ άλλων για τον γιο της.

Παρών και ο πρωθυπουργός στην εξόδιο ακολουθία. Η ταφή του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 12:30, στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μεταξύ άλλων, στην ταφή παραβρέθηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς του υποσμηναγού ακολούθησαν την πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, όπου νωρίτερα έλαβε χώρα η εξόδιος ακολουθία, έως το χωριό Πικέρνι για την ταφή.

Στεφάνι κατέθεσε στο μνήμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε το ξίφος και τη σημαία.

 

 Σύμφωνα με το OPEN και τον Νίκο Γιαπρακά που βρέθηκε στην τελετή, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ και όταν η σημαία που σκέπαζε το φέρετρο δόθηκε στην οικογένειά του, ο πατέρας ξέσπασε.

 Πολύς κόσμος βρέθηκε να αποχαιρετίσει τον «ήρωα», όπως τον αποκαλούν υποσμηναγό, φωνάζοντας «αθάνατος» και πετώντας λουλούδια στον τάφο του, το οποίο ετοίμασαν στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

«Έντιμος, ευθύς, ακούραστος και ειλικρινής»
 

Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας εκφωνήθηκε ο επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξης του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου».

«Έντιμος, ευθύς, ακούραστος και ειλικρινής» τονίζεται στον επικήδειο εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας και προστίθεται: «Για αυτό, σήμερα, όλοι εμείς θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον άνθρωπο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι».

«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα»
Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο ίδιος. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Προετοιμασίες στο Νευροκόπι για την κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το OPEN και η Αναστασία Αργυριάδου, το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Στάθης Τσιτλακίδης πενθεί, το κλίμα είναι βαρύ και οι προετοιμασίες για την αυριανή κηδεία έχουν ξεκινήσει.

Στις 12 το μεσημέρι είναι το τελευταίο αντίο στον ιερό ναό Ταξιαρχών, παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας, Δωρόθεου και της Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις