Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα-πτώση Φάντομ: «Κάθε πρωί με ξυπνούσε και με φιλούσε» λέει η σύντροφος του υποσμηναγού

Ανδραβίδα-πτώση Φάντομ: «Κάθε πρωί με ξυ...

Συγκλονίζει η σύντροφος του υποσμηναγού

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η ταφή του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 12:30, στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μεταξύ άλλων, στην ταφή παραβρέθηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς του υποσμηναγού ακολούθησαν την πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, όπου νωρίτερα έλαβε χώρα η εξόδιος ακολουθία, έως το χωριό Πικέρνι για την ταφή.

Στεφάνι κατέθεσε στο μνήμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε το ξίφος και τη σημαία.

Τραγικά πρόσωπα οι γονείς, η οικογένεια και η σύντροφός του, που υποβασταζόμενοι είπαν το στερνό «αντίο» στον δικό τους άνθρωπο. Η μητέρα του 29χρονου υποσμηναγού συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο της, μιλώντας για τον γιο της που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. «Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέλφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

 

Συγκινημένη η σύντροφος του υποσμηναγού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την προσωπικότητα του 29χρονου πιλότου και την σχέση τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις