Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα - Πτώση Phantom: Το τελευταίο αντίο στον υποσμηναγό Μάριο Τουρούτσικα

Ανδραβίδα - Πτώση Phantom:  Το τελευταίο...

Θρήνος και συγκίνηση

Στην Τρίπολη πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κηδεία του υποσμηναγού Mάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, του ενός εκ των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο F4 phantom το οποίο κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας (30/01/) στα ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Η εξόδιος ακολουθία για τον 29χρονο συγκυβερνήτη τελείται στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Στην εκκλησία ήδη έχει καταφθάσει αρκετός κόσμος, ενώ εκεί βρίσκονται και τα δεκάδες στεφάνια που έχουν στείλει οι συγγενείς, οι φίλοι, ο πολιτικός κόσμος, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία.

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς του 29χρονου υποσμηναγού, αλλά και απλοί πολίτες, συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό για να πουν το "τελευταίο αντίο".

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του Μάριου, οι συγγενείς του, αλλά και οι συνάδελφοί του.

Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί στεφάνια από λευκά λουλούδια, στολισμένα με μπλε και λευκές κορδέλες, τα χρώματα της ελληνικής σημαίας που τίμησε με τη ζωή του.

Στην κηδεία θα δώσουν το "παρών" η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα παραστεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Άμυνας και ΑΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη και τον τομεάρχη 'Άμυνας του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του υποσμηναγού Τουρούτσικα παρακαλεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα υπέρ του "Χαμόγελου του Παιδιού" και του "Δεκάζειου" Γηροκομείου Τριπόλεως.

Την Παρασκευή η κηδεία του Σμηναγού
Αύριο, Παρασκευή (03/02), πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Νευροκόπι της Δράμας η κηδεία του κυβερνήτη του F4-E Phantom II, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη με την κυβέρνηση να αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Θρήνος για τους δύο πιλότους
Χθες, Τετάρτη (01/02), γράφτηκε ο επίλογος στην τραγωδία της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους, καθώς ανακοινώθηκε πως από το ΓΕΑ ο θάνατος και του δεύτερου πιλότου, του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Ο πρώτος, ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικα είχε εντοπίστηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΑ ανέφερε: "Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του".

Οι Ένοπλες Δυνάμεις "βυθίστηκαν" στο πένθος από την ημέρα που συνέβη το μοιραίο, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την οδύνη και τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό των δύο πιλότων.

Αναζητούνται τα αίτια της συντριβής
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής και για να εντοπιστούν περαιτέρω συντρίμμια του μαχητικού.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

μηχανική βλάβη
ανθρώπινο λάθος
τυχαίο γεγονός
Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

«κασέτα»: εικόνα & ήχος
καταθέσεις πιλότων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις