Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αγρυπνία και παράκληση για την Παναγία Βηματάρισσα

Πάτρα: Αγρυπνία και παράκληση για την Πα...

Την Τετάρτη 1/2 στις 8 το βράδυ θα τελεστεί η ιερά αγρυπνία - Την Πέμπτη 2/2 το απόγευμα θα γίνει και ομιλία από τον κ. Ηλία Σκόνδρα

Ιερά πανήγυρη για την Παναγία Βηματάρισσα θα λάβει χώρα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στο ναό, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 στις 8 το βράδυ και έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του πανοσιολογιότταου αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίου Σωτηρόπουλου, προϊσταμένου του ιερού ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών.

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάτω Καστρίτσι

Ακολούθως την Πέμπτη 2/2/2023 στις 5.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να τελεστεί ιερά παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα καθώς και το μυστήριο του Αγίου ευχελαίου ενώ μετά θα γίνει εκκλησιαστική ομιλία από τον συμπολίτη θεολόγο κ. Ηλία Σκόνδρα, γνωστό και από τις ομιλίες του στην Χριστιανική Εστία της Πάτρας. Ο κ. Σκόνδρας θα αναπτύξει το θέμα «Το Μεγαλείον της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Τέλος να αναφέρουμε πως η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας είναι η «εφέστιος» εικόνα της ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και είναι τοποθετημένη στο σύνθρονο του Ιερού Βήματος του καθολικού της Μονής.

Μητροπολίτης Πατρών - Γιόρτασε τα ονομαστήριά του ζητώντας βοήθεια για τον "Άρτο Αγάπης"

Κατά την παράδοση, ο Αρκάδιος, γιός του Μεγάλου Θεοδοσίου του αυτοκράτορα, βρισκόμενος σε ναυάγιο, μεταφέρθηκε στην στεριά κάτω από μία βάτο, με θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου, στην περιοχή όπου αργότερα θα κτιζόταν η Μονή Βατοπαιδίου, και εκεί βρήκε αυτήν την εικόνα της Παναγίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις