Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά παράταση των συμβάσεων καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά παράταση των συμ...

Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή προς την Υπουργό Παιδείας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητά την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Η πλειοψηφία των συμβασιούχων εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών στελεχώνουν διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, ενώ εργάζονται συστηματικά και επί σειρά ετών. 

Συγκεκριμένα, στελεχώνουν διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, όπως βιβλιοθήκες, γραμματείες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, γραφεία πρακτικής άσκησης, οικονομικές και νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες τμημάτων, υποδομές πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, καθώς και υποδομές κλινικών και εργαστηρίων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχουν υπηρεσίες με υποχρεωτική παρουσία, ακολουθώντας αυστηρό ωράριο καθημερινής εργασίας. 

Ωστόσο, δεν καλύπτονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τους υπαλληλικούς κώδικες, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν καμία επαγγελματική εξέλιξη, κίνητρα και παροχές, ενώ παράλληλα δεν έχουν δικαίωμα λόγου ή εκπροσώπησης στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων. 

Επίσης, πολλοί από τους συμβασιούχους υπάλληλους απασχολούνται με συμβάσεις ανάθεσης έργου και αμείβονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τη φορολογική και ασφαλιστική τους αντιμετώπιση ως ελεύθερων επαγγελματιών. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η εργασιακή τους αποκατάσταση, αφού οι εργαζόμενοι ως συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίο”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών και β) τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις