Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα αδέσποτα σκυλιά στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 3.000.000

Τα αδέσποτα σκυλιά στην Ελλάδα ξεπερνούν...

Αδέσποτα και ημι-δεσποζόμενα, κυρίως διάφορες "μορφές" ποιμενικών σκυλιών

Άλλη μια "πρωτιά" για την Ελλάδα. Τουλάχιστον 3,000,000 !!!! αδέσποτα και ημι-δεσποζόμενα, κυρίως διάφορες "μορφές" ποιμενικών σκυλιών, περιφέρονται στην Ελλάδα, εντός και εκτός των αστικών περιοχών.

Κυρίως όμως εκτός. Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης πολλά. Ένα από αυτά είναι και ο υβριδισμός με τα άγρια κυνοειδή (Λύκοι, τσακάλι). Στο πλαίσιο του πρότζεκτ που δουλεύουμε στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνη Κερκίνη, συγκεντρώσαμε και διάφορες φωτογραφικές καταγραφές από αναρτήσεις στο fb. Κάποιες από αυτές μπορούμε να δούμε στην συνέχεια οι οποίες δίνουν, για την ώρα, μια μικρή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, πολύ όμως χαρακτηριστική.

 

Ελαττώστε ταχύτητα!- Η Πατρινή Α. Αναστασοπούλου και πώς δορυφορικά πιάτα σώζουν τις ζωές αδέσποτων

Η πραγματική, για το σύνολο της χώρας, ίσως να είναι τραγική. Τις φωτογραφίες αυτές τις στείλαμε και σε συνάδελφους ερευνητές στο εξωτερικό για να μας που την γνώμη τους. Η άποψη τους συμπίπτει απόλυτα με την δικιά μας εκτίμηση.

 

 

Θα πρέπει εδώ όμως να τονίσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι απλώς μια εικόνα. Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να γίνουν και γενετικές αναλύσεις, κάτι που θα επιδιώξουμε, όχι για τα συγκεκριμένα ζώα βέβαια, αλλά εξετάζοντας γενικότερα κάποια ζώα που θα πιαστούν.

Βλέπουμε λοιπόν μια φωτογραφία με μια "ημίλευκη" λύκαινα, υβρίδιο με σκύλο κατά πάσα πιθανότητα (φώτο: Χ. Κουρουζίδης), ένα τσακαλόμορφο, μάλλον υβρίδιο με σκύλο, ίσως όμως και με λύκο, είναι αρκετά περίεργο ζώο (φώτο:Π. Περαντωνάκης), ένα ασπριδερό τσακαλόμορφο, μάλλον και αυτό υβρίδιο με σκυλιά, που κυνηγούσε νεροπούλια (φώτο: Γ. Γαστεράτος) και τέλος ένα φυσιολογικό τσακάλι για σύγκριση (φώτο: Γ. Γαστεράτος). Όλες οι φωτογραφίες είναι από το ίδιο μέρος της Λίμνης Κερκίνης και φωτογραφημένες με διαφορά μερικών μηνών.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057184640548 (Σελίδα · Οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις