Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

«Αθάνατος»! Το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο

 «Αθάνατος»! Το τελευταίο αντίο στον ηθο...

H σορός του Νίκου Ξαθόπουλου θα αποτεφρωθεί

Στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου.

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών.

Στο Α΄ Νεκροταφείο συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους ηθοποιό.

Τη στιγμή, μάλιστα, που έφτασε η σορός του Νίκου Ξανθόπουλου στο νεκροταφείο οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «Αθάνατος Νίκο μας» και χειροκροτούσαν με δάκρυα στα μάτια.

Τραγικές φιγούρες η πολυαγαπημένη του σύζυγος Εριφύλη, τα τέσσερα παιδιά του – τρεις γιοι και μια κόρη - και τα εγγόνια του, που βρίσκονταν διαρκώς στο πλευρό του τον τελευταίο, δύσκολο μήνα της νοσηλείας του, ελπίζοντας, πως και αυτή τη φορά, θα καταφέρει να βγει νικητής.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, είχε ζήσει στα Αραχωβίτικα, όπως είχε εξομολογηθεί στον δημοσιογράφο Τάκη Μαρτάτο, σε συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα» στην Πάτρα, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006.

Το βιβλίο του, από τις εκδόσεις Άγκυρα, είχε παρουσιαστεί στο ξενοδοχείο «Αστηρ» από τον ίδιο και το είχε προλογίσει η φιλόλογος και συγγραφέας Σοφία Χριστοπούλου.

 

«Σήμερα ο ελληνικός κινηματογράφος οι τέχνες ο ελληνικός πολιτισμός αποχαιρετά έναν θρύλο. Προσωπικά για μένα είναι πιο δύσκολη στιγμή γιατί μου έδωσε το όνομά μου, ήταν οικογένειά μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, αναντικατάστατος» δήλωσε o γιος του Ανέστη Βλάχου, του αδερφικού φίλου του Νίκου Ξανθόπουλου.

Στεφάνια για τον Νίκο Ξανθόπουλο έστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καλλιτέχνες, η ΑΕΚ, της οποίας ο ηθοποιός ήταν μεγάλος οπαδός κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture