Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψευτογιατρός: Η στιγμή που ζητάει 45.000 ευρώ από ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας- ΒΙΝΤΕΟ

Ψευτογιατρός: Η στιγμή που ζητάει 45.000...

Αποκαλυπτικές οι λεπτομέρειες που βρέθηκαν στο ημερολόγιό του

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού, εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ωστόσο παραμένει άφαντος.

Την ίδια ώρα, βίντεο που έφερε στο φως το Mega, δείχνει τη στιγμή που ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό από ασθενείς για να τους βοηθήσει να θεραπευτούν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

 Συγκεκριμένα, ο γιατρός ακούγεται να λέει στην ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας πως θα κάνουν στη Γερμανία κάποιες ειδικές εξετάσεις, οι οποίες κοστίζουν 25.000 ευρώ και μπορούν να "δουν" στον εγκέφαλο.

Ο γιατρός φέρεται να έλεγε στην ασθενή πως τα βλαστοκύτταρα που θα χρησιμοποιούσαν θα ήταν από έμβρυα.

"Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα"
Περισσότερα στοιχεία για τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρού δίνει το ημερολόγιό του, το οποίο φέρεται να εντόπισαν οι Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο κατηγορούμενος φέρεται να κρατούσε σημειώσεις για τους ασθενείς και τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που τους χορηγούσε.

Σε μια εξ αυτών που αναφέρεται σε συγκεκριμένη ασθενή, ο 66χρονος φέρεται να έχει γράψει την εξής φράση: "Αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα".

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια χαρακτηριστική αναφορά του ψευτογιατρού που περιλαμβάνεται στο εν λόγω ημερολόγιο από το οποίο η Αστυνομία και οι δικαστικές αρχές έχουν αντλήσει πολλά στοιχεία για τους πελάτες-ασθενείς που είχε ο φυσικοθεραπευτής και τα ραντεβού που έκλεινε.

Δήλωνε γιατρός γνωστών πολιτικών, αθλητών και τραγουδιστών για να πείσει τα θύματά του

Διάφορα τεχνάσματα χρησιμοποιούσε ο 66χρονος Έλληνας φυσιοθεραπευτής από το Κορωπί για να πείσει τα θύματά του πως ήταν φυσίατρος και μάλιστα εξαιρετικός θεραπευτής, καθώς πέρα από το ότι έβαζε διάφορους να δημιουργούν έναν μύθο για εκείνον, ο ίδιος για να πείσει τα θύματά τους έλεγε πως κουράρει γνωστούς νυν πολιτικούς και πρώην πρωθυπουργούς, γνωστούς αθλητές και τραγουδιστές που βέβαια ήταν ψέμα.

Την γνωριμία του φυσιοθεραπευτή με τον Γερμανό γενικό ιατρό φαίνεται πως την έκανε η σύζυγος του Έλληνα που ήταν από την Γερμανία και από κοινού έστησαν την πολυετή κομπίνα τους.

Η πρώτη μήνυση σε βάρος του έγινε το 2016 από μία ασθενή για απάτη σε βάρος της για την οποία του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και η μεγάλη έρευνα σε βάρος του που αποκάλυψε όλο το εύρος του εγκλήματος έγινε από την τελευταία μήνυση στην Θεσσαλονίκη για περιστατικό του 2020.

Η τελευταία μήνυση έκανε τις Αρχές να δουν πως συνέβαινε κάτι πολύ ύποπτο με τον κατηγορούμενο που ενδεχομένως θα τους έφτανε χρόνια πίσω και σε αρκετά ακόμη θύματα όπως και συνέβη. Εξαιτίας των περιοριστικών όρων για την υπόθεση του 2016 ο τόπος κατοικίας του στην περιοχή του Κορωπίου είναι γνωστός και δίνει το παρών, τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπως έπραξε και πρόσφατα.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ο 72χρονος Γερμανός γενικός ιατρός και συνεργός του που προσποιείτο τον γενετιστή και νευρολόγο, με τις αμπούλες με νεράκι που τις πάσαρε για θεραπείες με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές και να προσέλθει για να εξεταστεί.

Σίγουρα θα πρέπει η Δικαιοσύνη να επιταχύνει για να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και κυρίως το διεθνές που χρειάζεται και μία πιο σύνθετη διαδικασία.

Από τις Αρχές έχει ζητηθεί και η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών του Έλληνα φυσιοθεραπευτή, καθώς εκτιμούν ότι τα πραγματικά θύματα των δύο απατεώνων ίσως είναι πολύ περισσότερα από την τουλάχιστον 11ετή τους εγκληματική δραστηριότητα, από την οποία αποκόμισαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, δημιούργησαν περιουσίες και ζουν πολυτελώς εις βάρος ανθρώπων που έπαιξαν με την υγεία τους ακόμη και με την ζωή τους.

Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς αρκετούς από τους 15 έως τώρα ασθενείς που εξαπάτησαν, τους έπεισαν να σταματήσουν τις κανονικές τους θεραπευτικές αγωγές.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί για ανθρωποκτονία, απάτη, έκθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις