Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψευτογιατρός: Ο "Γολγοθάς" των θυμάτων και οι απειλές

Ψευτογιατρός: Ο "Γολγοθάς" των...

Αναμένεται ακόμα και να... τριπλασιαστούν

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να τριπλασιαστεί. Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες είναι 15, με πέντε από αυτούς του ασθενείς να έχουν καταλήξει.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον 66χρονο με την αστυνομία όπως αναφέρει η ΕΡΤ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες από τη στιγμή που δόθηκαν τη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

«Φύλλο και φτερό» οι λογαριασμοί του 66χρονου
 Φύλλο και φτερό κάνουν οι αρχές τους λογαριασμούς του 66χρονου ψευτογιατρού στο μεταξύ για να βρουν αν έχει εμπλακεί σε υποθέσεις μαύρου χρήματος.

 «Ζήσαμε έναν Γολγοθά»
 Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος στην ΕΡΤ, καθώς πρόκειται για την καταγγελία μέσα από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν η μητέρα μίας κοπέλας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου καθώς όπως λέει η ίδια, της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί στην κόρη της τα βλαστοκύτταρα η οποία είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν τα άτομα στη θέση της κόρη μου. Χορηγούσε δήθεν μία πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Κάνανε μια εξέταση τα άτομα στη Γερμανία και μετά τους χορηγούσε κάποια φιαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί τον είχε πιστέψει ότι θα την κάνει καλά. Εγώ είχα τις αντιρρήσεις μου από την αρχή, θεωρούσα ότι είναι απατεώνας» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με όσα είπε σταμάτησε και την δουλειά της για να είναι κοντά στο παιδί. «Συστήθηκε ως φυσιοθεραπευτής και μετά συστηνόταν ως νευρολόγος».

Από εκεί και πέρα πολλά και σημαντικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναφέρουν ότι γιατροί είχαν ενημερώσει τους ασθενείς ότι επιδεινώνεται η υγεία τους. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται και οικονομικός έλεγχος μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

«Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα» - Πώς του απέσπασε 35.000 ευρώ μέσω… Γερμανίας
 Τη σιωπή του έσπασε ένα από τα πρώτα θύματα και στο Open. Σύμφωνα με όσα είπε, κατηγορούμενος έδειχνε στο θύμα βίντεο με ένα παιδάκι για να του αποδείξει ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια και του ανέφερε ότι ο Γερμανός συνεργάτης του εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Το ταξίδι στη Γερμανία και ο συνεργός
 Μάλιστα σημειώνει ότι πραγματοποίησε και ταξίδι στη Γερμανία όπου χρειάστηκε να ξοδέψει συνολικά 5.000 ευρώ και στη συνέχεια μετέβη σε μία κανονική κλινική στην Στουτγκάρδη όπου έκανε όπως λέει πραγματικές εξετάσεις οι οποίες δεν γίνονται στην Ελλάδα και τις πλήρωσε από την τσέπη του. Εκεί γνώρισε και τον Γερμανό συνεργάτη του και του παρουσίασαν όλη τη θεραπεία προκειμένου να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

 Όπως εξηγεί ο ίδιος ο οποίος είναι και αθλητής όλα όσα του είπαν ήταν πολύ πειστικά. «Ήμουν σε μία περίοδο της ζωής μου που ήθελα να αποδεχθώ το πρόβλημα και παρά την όλη κατάσταση που βρισκόμουν ξαναγεννήθηκε ένα όνειρο ότι μπορεί να τα καταφέρω, να ξαναπερπατήσω, να ξανατρέξω και να μην είμαι αθλητής παραολυμπιακών αθλημάτων».

 Στη μαρτυρία του εξήγησε επίσης ότι ο ψευτογιατρός τον παρακολουθούσε για λίγους μήνες μέχρι που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισα μέσω ενός φίλου μου, αθλητή που του εξήγησε για τη δουλειά του».

Έχασε 35.000 ευρώ
 Το θύμα εξήγησε ότι συνολικά κατέβαλε 35.000 ευρώ υπό τις οδηγίες του ψευτογιατρού χωρίς να έχει αποδείξεις για τα έξοδα, πέρα από το ταξίδι. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν κόβονται αποδείξεις είναι επειδή ο Γερμανός έχει πρόβλημα και στην ουσία παρουσίαζε ότι τα χρήματα τα λάμβανε ο συνεργάτης του και όχι ο ίδιος.

Το θύμα ανέφερε επίσης ότι εκτός από το οικονομικό κόστος, είχε αγωνία και για την υγεία του καθώς όπως λέει όταν αντιλήφθηκε την απάτη, δεν ήξερε τι ουσίες είχαν μπει μέσα στο σώμα του. Τόνισε ότι ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν έμαθε ότι όσες ουσίες του χορηγήθηκαν δεν ήταν επιβλαβείς για την υγεία του και ότι πρόκειται μόνο για μία οικονομική απάτη.

Σε ερώτηση για το αν έλαβε πίσω κάποια χρήματα ο ίδιος απάντησε: «Όταν είχα πλέον κάποια στοιχεία, τον κάλεσα στο σπίτι μου και του είπα ότι θα τον καταγγείλω, εκεί έγινε μία μικρή κατάθεση ποσού την επόμενη ημέρα πιθανότητα για να κερδίσει χρόνο».

Δεχόταν απειλές
«Στη συνέχεια δέχθηκα κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή μου σε περίπτωση που ασχοληθώ με τον γιατρό», είπε το θύμα το οποίο εξήγησε ότι τα τηλεφωνήματα δεν έγιναν από τον ίδιο αλλά από τρίτους. «Αναγκάστηκα να αλλάξω το τηλέφωνό μου», συμπλήρωσε ο ίδιος και συγκλονίζει λέγοντας «έχω χάσει τα πάντα».

 Μάλιστα εξήγησε ότι ο ψευτογιατρός προσφέρθηκε να γιατρέψει και τη μητέρα του που έπασχε από καρκίνο, γεγονός που δημιούργησε στο θύμα νέες ελπίδες, ωστόσο σημείωσε ότι τελικά η οικογένεια αποφάσισε να μην μπει σε διαδικασία να σταματήσει τις χημειοθεραπείες.

 Ο άνδρας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι όλη η περιπέτεια με τον κατηγορούμενο του στοίχησε ψυχολογικά, ενώ τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δήθεν θεραπείας ο ψευτογιατρός βρισκόταν κοντά στο οικογενειακό του περιβάλλον. Εξήγησε επίσης ότι του συστήθηκε ως φυσικοθεραπευτής με ειδικότητα στους αθλητές από την Αμερική.

Διαβάστε επίσης

Για «μετεωρολογική βόμβα» προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

Πτήση - Μαρτυρία επιβαίνοντα: «Δεν μας είπαν τίποτα μέχρι να προσγειωθούμε»

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 10χρονου Κωνσταντίνου από οξεία μυοκαρδίτιδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις