Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Qatargate: Την Τρίτη η κατάθεση Παντσέρι - Πιθανό να δώσει και νέα ονόματα

Qatargate: Την Τρίτη η κατάθεση Παντσέρι...

Ποιους θα "κάψει" η κατάθεσή του

Την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν οι μυστικές ακροάσεις του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος έχει δεσμευτεί στο πεντασέλιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές αρχές, να δώσει ονόματα από ανθρώπους που έχουν δωροδοκηθεί, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση Qatargate, όπως τις δομές, τις οικονομικές συναλλαγές και τις τρίτες χώρες που έχουν μπλεχτεί στην υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει αναφερθεί ήδη σε ορισμένα ονόματα στις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχει δώσει  εκτός από αυτό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει αναφερθεί και στην Εύας Καϊλή όχι με το πιο θετικό τρόπο ενώ είναι  πιθανό να δώσει και νέα ονόματα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα. 

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου την Πέμπτη ο Τζόρτζι
Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Και η Μαυριτανία στο Qatargate

Την ίδια στιγμή τα διεθνή μέσα αναφέρονται και στην εμπλοκή της Μαυριτανίας στο Qatargate υποστηρίζοντας ότι ο Τζόρτζι στην κατάθεσή του ανέφερε ότι επισκέφθηκε την πρεσβεία της Μαυριτανίας με τον Παντσέρι για να δώσουν πληροφορίες για το τι λέγεται στο ευρωκοινοβουλιο για τη χώρα. 
Σύμφωνα με την Il sole24 ore η οποία δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση του Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αναφέρει: 

«Εγώ νοίκιασα το διαμέρισμά μου στον πρέσβη και αυτή ήταν η συμφωνία: 1.500 ευρώ συν 300 ευρώ για έξοδα. Ο Παντσέρι πήρε 25.000 ευρώ μετρητά. Ακόμα και στην Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Γι΄αυτό ζήτησαν τη συνδρομή του Παντσέρι για να τους συμβουλέψει τι πρέπει να κάνουν».

Διαβάστε επίσης

Για «μετεωρολογική βόμβα» προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

Πάτρα- Απόλλων: Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Γαλάνης

Πτήση - Μαρτυρία επιβαίνοντα: «Δεν μας είπαν τίποτα μέχρι να προσγειωθούμε»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις