Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαχείριση σεισμού στον Άγιο Ανδρέα: Άσκηση ετοιμότητας υπό βροχή στο νοσοκομείο

Διαχείριση σεισμού στον Άγιο Ανδρέα: Άσκ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε το πρωί η άσκηση «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» από το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική. Η άσκηση ετοιμότητας έχει ως σενάρια την εκκένωση κτιρίου λόγω σεισμού και γίνεται με τη συμμετοχή και του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας.

Πυροσβέστες, διασώστες και γιατροί ήταν σε ετοιμότητα να εφαρμόσουν το σενάριο της άσκησης που προέβλεπε την εκκένωση του νοσοκομείου μετά από σεισμό.

Ειδικότερα, η συγκεκριµένη άσκηση υπό την επίβλεψη του (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) που πραγµατοποιήθηκε µε προσοµοίωση εντάσσεται στα
πλαίσια της θεσµοθετηµένης αρµοδιότητάς τους από το Υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της ετοιµότητας των Υγειονοµικών Σχηµατισµών στην αντιµετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων. Ανάλογες διϋπηρεσιακές ασκήσεις προσοµοίωσης εκκένωσης των χώρων και προστασίας της δηµόσιας υγείας µέσω του ελέγχου ετοιµότητας έχουν ήδη πραγµατοποιηθεί σε πολλά Νοσοκοµεία της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη του Τµήµατος Ασκήσεων Ετοιµότητας του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), λειτουργούν µε γνώµονα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής των υπηρεσιών υγείας και την ελαχιστοποίηση των ανθρωπίνων απωλειών κατά την εξέλιξη συµβάντων εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων.

Αντίστοιχη άσκηση αλλά με σενάριο που αφορούσε εκκένωση λόγω φωτιάς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ». Είχε προηγηθεί και άσκηση στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Για κακουργήματα διώκονται οι συλληφθέντες αντεξουσιαστές

Ναύπακτος: Πράξη ανθρωπιάς από ιδιώτη που πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας άπορου

Πάτρα: Η φοιτήτρια Χρυσάνθη Πουλαράκη έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο περιστατικό ανακοπής στις 17/1

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις