Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νταβός -Ζελένσκι: Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ακόμα ζωντανός

Νταβός -Ζελένσκι: Δεν είμαι σίγουρος ότι...

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του

Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της διαδικτυακής ομιλίας του στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν ήταν «εντελώς σίγουρος» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμα ζωντανός και λαμβάνει αποφάσεις στη Ρωσία. «Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον να μιλήσω και για τι. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, είναι πραγματικά αυτός», απάντησε ο Ζελένσκι όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών.

 Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στις τηλεοπτικές εμφανίσεις Πούτιν, που γίνονται όπως είπε με βάση μια τεχνική οπτικών εφέ η οποία χρησιμοποιείται από τον Ρώσο πρόεδρο για να φαίνεται σαν να επισκέπτεται μέρη ενώ στην πραγματικότητα παραμένει σε ασφαλές περιβάλλον.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία έκανε τα πάντα για να απελευθερώσει τα εδάφη της μέσω της διπλωματίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν ακόμα στην ειρήνη που θα πρέπει να αναγνωριστεί και από τις δύο πλευρές», είπε ακόμη.

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε επανειλημμένα τους εταίρους να παράσχουν στη χώρα του περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό, λέγοντας ότι η ουκρανική αεράμυνα παραμένει ένα αδύναμο σημείο, ενώ υπογράμμισε ότι μια σειρά ρωσικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενδέχεται να εξαπολυθούν σύντομα.

«Υπάρχουν στιγμές που δεν υπάρχει λόγος να διστάζετε και να λέτε ότι "Θα σου δώσω τανκς αν το κάνει κάποιος άλλος"», είπε ο Ζελένσκι, όπως αναφέρει το CNNi.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουκρανία στοχεύει να απελευθερώσει τη ρωσικά κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Η Κριμαία είναι η θάλασσα και τα βουνά μας. Δώστε μας τα όπλα σας και θα ανακτήσουμε τα δικά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNNi.

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Όρθρος»: 186 νέους θανάτους από κορωνοϊό

ΤΑΙΠΕΔ: Πρώτος επιλέξιμος επενδυτής για το πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίo – Αντίρριο

Ζάκυνθος: Νεκρός από λεπτοσπείρωση 57χρονος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις