Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντίο στον Στέφανο Πετσάλη, πρωτεργάτη του Καρναβαλικού Κομιτάτου

Αντίο στον Στέφανο Πετσάλη, πρωτεργάτη τ...

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, είχε θητεύσει στην εμπορική Πάτρα και συνέβαλε στην εξέλιξη του Πατρινού Καρναβαλιού

«Έφυγε» στα 83 του χρόνια ένας πολύ αγαπητός και δημιουργικός συμπολίτης, ο Στέφανος Πετσάλης, γνωστός πατρινός έμπορος και πρωτεργάτης του Καρναβαλικού Κομιτάτου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα που οδήγησαν σε ανακοπή.

 Ο εκλιπών είχε καταστήματα με αυτοκινητιστικά είδη και ενδύματα, ήταν πολυταξιδεμένος και με μεγάλο κοινωνικό κύκλο, ενώ αγαπούσε πολύ το Πατρινό Καρναβάλι συμβάλλοντας στην εξέλιξή του. Διατέλεσε πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου και ήταν η «ψυχή» του μεγάλου χορού της τελευταίας Κυριακής, τον οποίο εμπνεύστηκε και διοργάνωνε με μεγάλο ενθουσιασμό και μεράκι. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε συγκίνηση και θλίψη σε πολύ κόσμο της καρναβαλικής "κοινότητας", καθώς συντέλεσε παραγωγικά στη διαδρομή που οδήγησε στο σύγχρονο πρόσωπο του θεσμού. Άνθρωπος με υψηλή αισθητική, η οποία φαινόταν από τη διαμόρφωση του υπέροχου σπιτιού του σε ύφος Τοσκάνης στο κέντρο του Ρίου, καταπιανόταν με την κηπουρική μέχρι σήμερα.

Σύζυγος της οδοντιάτρου Νίκης Παπανδρέου- Πετσάλη, απέκτησε δυο κόρες την Μαρία Πετσάλη, παιδίατρο, που έχει παντρευτεί το δικηγόρο Ηλία Στεφανόπουλο, γιο του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας και την Σοφία Πετσάλη, οδοντίατρο. Παππούς τεσσάρων κοριτσιών που λάτρευε, ευτύχισε να έχει κοντά του τους αγαπημένους του πριν το τελευταίο αντίο. Θα κηδευτεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι στην Μητρόπολη και η ταφή θα γίνει στο Α Νεκροταφείο. 

Στον πρώτο χορό της Μάσκας (1993): Αλέκο...

Στον πρώτο χορό της Μάσκας (1993): Αλέκος Φάκαλος, Λουκία Σιμονοβίκη, Στέφανος Πετσάλης, Νίκη Πετσάλη, Ελένη Φακάλου

Οικογενειακή συγκέντρωση στο Ρίον

Οικογενειακή συγκέντρωση στο Ρίον

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις