Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ημερίδα σταδιοδρομίας του σπιράλ στο act

Ημερίδα σταδιοδρομίας του σπιράλ στο act

Εκδήλωση της Νεολαίας της δημοτικής παράταξης

Πλήθος κόσμου (μαθητές Λυκείου, γονείς και άλλοι) προσήλθαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο θέατρο act, ανταποκρινόμενοι στην ανοικτή πρόσκληση του σπιράλ για την εκδήλωση με τίτλο «Αν η σταδιοδρομία ήταν σπιράλ…».,όπως αναφέρει η ανακοίνωση η οποία συνεχίζει: Η #Νεολαία της δημοτικής παράταξης σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας #Παιδεία φιλοξένησε στην Πάτρα τον Σπύρο Ζαφειρόπουλο (Σύμβουλο Εργασίας και Εκπαίδευσης και πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) ο οποίος παρουσίασε ένα ταχύρυθμο σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και όχι μόνο.

Η αρχική εισήγηση παρείχε πολύτιμη γνώση επί των πανελλαδικών εξετάσεων και των επαγγελματικών ευκαιριών στην αγορά εργασίας. Ακολούθως απαντήθηκαν ερωτήματα όπως «Τι σημαίνει να σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο; Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σπουδών; Πως ένας μαθητής οργανώνει τη μελέτη του και πως διαχειρίζεται το άγχος του;». Παράλληλα οι γονείς ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να υποστηρίζουν τα παιδιά τους κατά την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις και οι μαθητές έλυσαν απορίες τους σχετικά με το σύστημα εισαγωγής. Η παρουσίαση περιείχε παραδείγματα βγαλμένα από την επαγγελματική εμπειρία του εισηγητή, εύληπτα δοσμένες παροτρύνσεις, γενική πληροφόρηση και πρακτικές συμβουλές.

Το σπιράλ ευχαριστεί θερμά τον εισηγητή για την συνεργασία, το θέατρο act για τη φιλοξενία, τους πατρινούς που προσήλθαν και συμμετείχαν στη δράση καθώς και όλους όσοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, κατά τον αρχικό του χαιρετισμό, διευκρίνισε στο κοινό τις αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες που έχει μια δημοτική αρχή στους τομείς της #Παιδείας και της #Νεολαίας και εξήγησε πως η παροχή επιπρόσθετων γνώσεων και υπηρεσιών στους μαθητές της Πάτρας, όπως αυτές που προσφέρθηκαν δωρεάν κατά την συγκεκριμένη ημερίδα, αποτελεί μέρος του προγράμματος του σπιράλ για τη σύγχρονη διοίκηση του Δήμου Πατρέων που οραματίζεται. «Η #Νεολαία θα έχει κυρίαρχο ρόλο» –πρόσθεσε- «στον σχεδιασμό μας ως δημοτική αρχή, καθώς η σύγχρονη Πάτρα που ονειρευόμαστε έχει ανάγκη τη φρεσκάδα, τις ιδέες και την ενεργή συμμετοχή των νέων».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις