Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όταν ο Κωνσταντίνος φλέρταρε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη - Κράτησαν τη φιλία τους και αργότερα

Όταν ο Κωνσταντίνος φλέρταρε με την Αλίκ...

Όταν είχε γεννήσει η Αλίκη το γιο της Γιάννη Παπαμιχαήλ ο τότε εξόριστος βασιλιά Κωνσταντίνος της είχε στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα

Όλες αυτές τις ημέρες έως και την κηδεία του τέως Βασιλέα των Ελλήνων, Κωνσταντίνου ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Ανάμεσα σε πολλά άλλα λοιπόν έγινε λόγος & για το φημολογούμενο «ειδύλλιο» με τον τότε νεαρό διάδοχο Κωνσταντίνο, της εθνικής μας σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξη της στον Νίκο Χατζηνικολάου είχε ερωτηθεί σχετικά και πανέξυπνη όπως ήταν μίλησε αινιγματικά αφήνοντας να εννοηθεί πως πράγματι υπήρξε ειδύλλιο και πως ο Κωνσταντίνος ήταν ένα όμορφο, ψηλό αγόρι αλλά πολύ καταπιεσμένο από την μητέρα του, βασίλισσα τότε Φρειδερίκη.

Ανατρέχοντας σ’ ένα βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει το 1984 από τον γνωστό δημοσιογράφο Αλκίνοο Μπουνιά με τίτλο «Η Αλίκη και οι…άλλοι» (εκδόσεις Ευρωπρές) είδαμε μία εκτενή αναφορά στο θέμα του περίφημου ειδυλλίου μαζί μάλιστα και με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου της εποχής όπως από το Ιταλικό περιοδικό Oggi που μάλιστα χαρακτήριζε την Βουγιουκλάκη ως Μπριζίτ Μπαρντό της Ελλάδας μέχρι και ένα χαριτωμένο σκίτσο – γελοιογραφία που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» και έδειχνε το νεαρό διάδοχο Κωνσταντίνο ένστολο να περπατά χαρούμενος τραγουδώντας «νιάου νιάου βρε γατούλα», το κομμάτι που έλεγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» το 1959.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονταν και σπάνιες φωτογραφίες από επίσκεψη στα στούντιο της Φίνος Φιλμ του τότε διαδόχου Κωνσταντίνου και των δύο αδελφών του, Πριγκιπισσών Σοφίας και Ειρήνης, που είχαν πάει να δουν από κοντά γύρισμα ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Επίσης δημοσιεύεται φωτογραφία από κεντρική κινηματογραφική αίθουσα της Αθήνας όπου παιζόταν η ταινία «Αστέρω» το 1959 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και είχαν πάει ο τότε βασιλιάς Παύλος και η σύζυγος του, βασίλισσα Φρειδερίκη.

Η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος είχε δει την Αλίκη λέγεται πως ήταν στο θέατρο Μουσούρη, στην παράσταση «Τόπο στα νιάτα». Ο Κωνσταντίνος είχε πάει με τις πριγκίπισσες αδελφές του να δει το έργο και μόλις έπεσε η αυλαία, πήγαν στα παρασκήνια για συγχαρητήρια και έβγαλαν & τις σχετικές φωτογραφίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Πάντως κανένας δεν ξέρει ή δεν θυμάται πως ακριβώς ξεκίνησε αυτό το φημολογούμενο ειδύλλιο. Όπως είχε γράψει ο Αλκίνοος Μπουνιάς, ανεξάρτητα από το πόσο αληθινό ήταν, το «ειδύλλιο» πρόσθεσε πολλούς πόντους στην τότε φρεσκοβγαλμένη σταρ του κινηματογράφου και πολλές χρυσές ακτίνες ενώ και η βασίλισσα Φρειδερίκη αμέσως αναρωτήθηκε και έσπευσε να βάλει προσκόμματα. Λέγεται πως όταν ο Κωνσταντίνος αντιμίλησε και είπε «θα παντρευτώ όποια θέλω», οι γονείς του για να μπορέσουν να μειώσουν τις συναντήσεις, του φόρτωσαν το πρόγραμμα με εγκαίνια σε σχολεία, βραβεία σε προσκόπους, επισκέψεις στα Αμερικανικά θωρηκτά, κ.α.

Άλλες πηγές έλεγαν πως ο Κωνσταντίνος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαν γνωριστεί καλύτερα στη Ρώμη στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του ’60 όπου ο Κωνσταντίνος κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα με τα χρώματα της Ελλάδας. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πάει εκεί για διακοπές. Λέγεται πως η Ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία τέθηκε τότε σε συναγερμό λόγω των συχνών συναντήσεων τους.

Η αείμνηστη μητέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Έμυ Βουγιουκλάκη είχε τότε ρωτηθεί και είχε πει «δεν μ’ αρέσει αυτή η ιστορία, όλοι μιλάνε για την Αλίκη σαν να επρόκειτο για τη μέλλουσα βασίλισσα κι αυτό με λυπεί. Η δική μας οικογένεια είναι παλιά και με καλές παραδόσεις, όμως ο βασιλιάς είναι πάντα βασιλιάς, και μία ηθοποιός δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει μία πραγματική βασίλισσα».

Τελικά την καρδιά του Κωνσταντίνου έκλεψε η 18χρονη Άννα Μαρία από την βασιλική οικογένεια της Δανίας με την οποία παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1964 και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Πάντως από διάφορα δημοσιεύματα του Ελληνικού Τύπου και όπως αναφέρει το αρκετά καλό βιβλίο «Η Αλίκη και οι…άλλοι», η Βουγιουκλάκη συνέχισε τη φιλία της με τον Κωνσταντίνο και μετά το γάμο του με την Άννα Μαρία και το δικό της με τον ηθοποιό Δημήτρη Παπαμιχαήλ τον Ιανουάριο του 1965. Σύμφωνα με συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε γερμανικό περιοδικό το 1970 που είχε αναδημοσιευτεί σε Ελληνική εφημερίδα, η εθνική μας σταρ είχε δεχτεί με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά ένα θερμότατο τηλεγράφημα του τότε εξόριστου βασιλιά Κωνσταντίνου που την συνέχαιρε για τη γέννηση του παιδιού της, του Γιάννη Παπαμιχαήλ το 1969.

Λέγεται τέλος πως στη διάρκεια της φημολογούμενης σχέσης τους, η Αλίκη είχε φιλοξενηθεί πολλές φορές στα θερινά ανάκτορα του Τατοίου και πως το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Έχω ένα μυστικό» που τραγουδούσε η Αλίκη στο «Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» γράφτηκε κατά κάποιο τρόπο χάρη αυτού του μυστικού ειδυλλίου του τότε διαδόχου του Ελληνικού θρόνου και της «μουσίτσας» του Ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, η οποία αξίζει να θυμίσουμε πως είχε παίξει στο θέατρο και στην τηλεόραση, την "Βασίλισσα Αμαλία" του Γεωργίου Ρούσσου, ρόλος που της πήγαινε πολύ.

Κείμενο - επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight