Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλέξης Κούγιας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ»

Αλέξης Κούγιας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν...

Τι είπε σε τηλεοπτική εκπομπή

«Η υπόθεση αυτή είναι παγκόσμιο δικαστικό σκάνδαλο», επισήμανε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Πάτρας  – Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκε καλεσμένος στο Mega και στη Σίσσυ Χρηστίδιου.

«Κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος στην Πάτρα, μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού κάνει θέμα ότι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα σύντομο χάνουν τη ζωή τους, τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, γεγονός σπάνιο. Χάνεται το 3ο παιδί και αρχίζει μία συζήτηση επιπέδου συμπτώσεων. Το γεγονός που δεν αναγνωρίζει κανείς είναι ότι όταν αρχίζουν οι συζητήσεις τι έχει προηγηθεί επιστημονικά και δικαστικά. Κάνεις δεν λέει ότι όταν έχασε τη ζωή του το δεύτερο παιδί, εκείνη που ανακίνησε το θέμα ήταν προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, η κα Τσιόλα με έγγραφο στον εισαγγελέα Πατρών. Η υπόθεση ξεκινάει από εκεί» είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:  «Πριν χάσει τη ζωή του το 3ο παιδί, κι με το που χάνεται το 2ο παιδί, έρχεται η ιατροδικαστική έκθεση για το 2ο παιδί είχε περάσει αρκετός χρόνος, αυτομάτως η οικογένεια έκανε μήνυση στους γιατρούς. Η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι πέθανε το παιδί της, η ιατροδικαστής λέει ότι πέθανε από παθολογικά αίτια, και η εντολέας μου ζήτησε να ερευνηθεί το περιστατικό από την εισαγγελία. Έτσι ενεργοποιήθηκε η δικαιοσύνη και ορίστηκε ο ιατροδικαστής Τσαντίρης. Εκτός από την ιατροδικαστή που είπε ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια γίνεται νέα έρευνα με πρωτοβουλία της οικογένειας» τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε την διαδικασία επιλογής ιατροδικαστών «παράνομη» λέγοντας πως, «ο νόμος λέει ότι εάν θέλω να ανατρέψω αυτή την πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να διαταχθεί επαναληπτική πραγματογνωμοσύνη. Η κα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ, γιατί η διαδικασία είναι παράνομη. Η διαδικασία για να είναι νόμιμη και να ακυρώσεις πραγματογνωμοσύνες νόμιμες στον όρκο του πραγματογνώμονος, πρέπει να βρεις από τον πίνακα των πραγματογνωμόνων νέους ιατροδικαστές, οι οποίοι θα ορκιστούν. Επειδή έγινε χαμός, παρενέβη ο κ. Τσιάρας ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι ασκεί πειθαρχική δίωξη γιατί λένε διάφορα κάποιοι στην τηλεόραση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις