Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Βίβιαν Σαμούρη στο thebest.gr: Ο κ. Καρβέλης έκανε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το 409

Η Βίβιαν Σαμούρη στο thebest.gr: Ο κ. Κα...

Τι αναφέρει η Αντιδήμαρχος Υγείας και πρόνοιας

Τις εξελίξεις με το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409 που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση σχολίασε στο thebest.gr η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.

Δίνουν το 409 για 50 συν 20 χρόνια σε ιδιώτη και η πόλη παρακολουθεί αμέτοχη περιμένοντας

Όπως αναφέρει, «είναι γνωστοί οι αγώνες της Δημοτικής Αρχής όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, στη συρρίκνωση και το κλείσιμο των Νοσοκομείων.

Σας υπενθυμίζω τους αγώνες μας ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.
Όπως επίσης και το γεγονός ότι το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών αν παραμένει σήμερα σε λειτουργία για τα παιδιά μας, είναι αποτέλεσμα των διαρκών αγώνων των εργαζομένων, των υγειονομικών,  του λαού και της Δημοτικής Αρχής.

Σε ό,τι αφορά στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, ήδη από το 2017 που έκλεισε  και μεταφέρθηκαν οι κλινικές του στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ζητούσαμε να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως υγειονομική μονάδα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και Αποστράτων και των οικογενειών  τους, όπως άλλωστε είναι βασική προϋπόθεση και όρος του Διαθέτη.
Για το θέμα αυτό είχε υπάρξει και ειδική συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τον Απρίλιο του 2022 με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σας υπενθυμίζω δε, ότι στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η πανελλαδική κινητοποίηση στην Πάτρα της ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στον νέο Νόμο που καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.  Τότε αντιπροσωπεία των υγειονομικών, παρόντος του Δημάρχου  Πατρέων και εμού, κατέληξε στο γραφείο του Διοικητή  της 6ης ΥΠΕ , όπου μεταξύ άλλων από τη Δημοτική Αρχή ετέθη το ζήτημα της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης από την Κυβέρνηση μιας ακόμα μεγάλης υγειονομικής μονάδας της περιοχής μας, του 409, με τον κ. Καρβέλη να διατείνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί αυτού και να μας διαβεβαιώνει ότι θα ενδιαφερθεί. Βεβαίως σε όλα αυτά θα υπάρξει συνέχεια, ενώ προς προβληματισμό παραμένει η μεγάλη σπουδή της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές να ξεπουλήσει και να δώσει σε ιδιώτες την Υγεία του λαού και όσο περισσότερες Δημόσιες Υγειονομικές μονάδες μπορέσει».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις