Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η γαλάζια σημαία σαν... σχεδία, στα γαλάζια νερά- Όλα όσα έγιναν στη ρίψη του Σταυρού στο μόλο - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Με θρησκευτική λαμπρότητα και χωρίς κανέναν υγειονομικό περιορισμό, δύο χρόνια μετά την πανδημία, γιορτάζονται στην Πάτρα και σ’ όλη την Αχαΐα τα Θεοφάνεια.
Μια μεγάλη ελληνική σημαία πέταξαν φέτος στα νερά του μόλου της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα οι κολυμβητές που έπεσαν για να πιάσουν το Σταυρό, με τη βοήθεια του καιρού που χάρισε στην πόλη μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα.

Στον Σταυρό έπιασε ο 15χρονος Χρήστος Βουκελάτος που βούτηξε φέτος στον Πατραϊκό για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου θα τελεστεί (7-10 π.μ.) Όρθρος και η Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου.

 

Στις 10 το πρωί τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός και ακολουθεί η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων αλλά και πλήθους κόσμου.

Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, συμμετείχε σήμερα, στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων.

Ο Δήμαρχος, με τους Αντιδημάρχους Διοίκησης - Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα και Υγείας – Πρόνοιας,  Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια στον Αγιασμό των Υδάτων, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης θα παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην πόλη της Πάτρας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μαρία Μπίλια θα παραβρεθεί στην τελετή στα Λεχαινά Ηλείας, ενώ οι Αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι θα συμμετέχουν σε αντίστοιχες τελετές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας και ακολούθως στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Δεξαμενή (Άνω Πόλη), ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας στα Καλάβρυτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος στο Αίγιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης στο Ρίο.

 

Ο αγιασμός των υδάτων στα Βραχνέικα

Στα Βραχνέικα της Πάτρας έπεσαν στην θάλασσα για τον σταυρό 11 κολυμβητές. Ο καιρός ήταν σύμμαχος φέτος όσων θέλησαν να παρακολουθήσουν την τελετή και για όσους βούτηξαν στο νερό.

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων.
Συγκεκριμένα:
• Στις 10 π.μ., ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, θα παρευρεθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στις 11 π.μ. στον Αγιασμό των Υδάτων στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου.
• Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, θα παρευρεθούν, στις 12:30 μ.μ., στον Αγιασμό των Υδάτων στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ «Επ. Πετραλιάς».
• Η Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου, θα παρευρεθεί, στις 9 π.μ., στον Αγιασμό των Υδάτων στην Κρυσταλλόβρυση Αχαΐας.
• Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Βαγγέλης Κατσακούλης και ο άμισθος σύμβουλος Δημάρχου Σωτήρης Κόρρας, θα παρευρεθούν στον Αγιασμό των Υδάτων, στις 11:00 π.μ., στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αραχωβιτίκων.
• Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και ο Αντιπρόεδρος, Διονύσης Κλάδης, θα παρευρεθούν, στις 10:30 π.μ., στον Ι.Ν. Παντοκράτορα και στη συνέχεια, στον Αγιασμό των Υδάτων της Δεξαμενής.
• Η Δημοτική Σύμβουλος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, θα παρευρεθεί, στις 10:00 π.μ., στον Αγιασμό των Υδάτων στην Παραλία Πατρών.

 

Αγιασμός των υδάτων τελέστηκε και στην δεξαμενή της Πάτρας. Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στην Άνω Πόλη της Πάτρας και ακολούθως στον Αγιασμό των Υδάτων στην Δεξαμενή του Κάστρου -από την οποία υδρεύεται το κέντρο της πόλης- παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Διονύσης Κλάδης.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου, πραβρέθηκε  στον Αγιασμό των Υδάτων στην Κρυσταλλόβρυση Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Βαγγέλης Κατσακούλης και ο άμισθος σύμβουλος Δημάρχου Σωτήρης Κόρρας, παραβρέθηκαν στον Αγιασμό των Υδάτων, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αραχωβιτίκων και η δημοτική σύμβουλος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, στις 10  το πρωί, στον Αγιασμό των Υδάτων στην Παραλία Πατρών.

Αγιασμός των υδάτων στην Αγυιά

Στην Αγυιά της Πάτρας, βοηθούντος του καιρού, συγκεντρώθηκε αρκετός  κόσμος. Στο νερό έπεσαν 16 ενήλικες κι ένα παιδί.

 

Ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, παραβρέθηκαν  στον Αγιασμό των Υδάτων στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ «Επ. Πετραλιάς».

Ο αγιασμός των υδάτων στην Παραλία Ροδινής

Ο αγιασμός των υδάτων στα Αραχωβίτικα

Ο αγιασμός των υδάτων στο Αίγιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις