Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
2022: Οι άνθρωποι και οι στιγμές που μας...

2022: Οι άνθρωποι και οι στιγμές που μας έφτιαξαν το κέφι- Τα αισιόδοξα, τα… μυστήρια, τα ευτράπελα

Θα μας μείνουν αξέχαστα...

RETROSPECTIVE 2022
/

Το 2022, όπως κάθε χρόνος, είχε τις δύσκολες στιγμές του. Για μία όμως δύσκολη στιγμή υπάρχει και άλλη μία χαρούμενη. Έτσι μαζεύτηκαν αρκετές που μας έκαναν να χαμογελάσουμε και να ξεχαστούμε.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

01/01/2022

Ένα ...ιδιαίτερο στιγμιότυπο χάρισε η συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στην πλ. Γεωργίου της Πάτρας. Κατά την ομιλία του Στυλιανού Καρπαθίου, ένας εκ των παρευρισκομένων πρκειμένου να τον προστατεύσει από τον ήλιο του άνοιξε ομπρέλα ...παραλίας!

02/01/2022

Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Αρναούτογλου βρέθηκε στην Αχαΐα βρέθηκε   Ο κ. Αρναούτογλου επέλεξε να...πάρει τα βουνά και να ανέβει στο ξεχωριστό τρενάκι του Οδοντωτού που κάνει μια από τις γραφικότερες διαδρομές στη χώρα. 

12/01/2022

Οι καταναλωτές στη λαϊκή αγορά που είχαν στηθεί εκείνη την ημέρα στη διασταύρωση Καποδιστρίου και Θεμιστοκλέους στην Πάτρα, δεν καταλάβαιναν και πολλά. Μόνο ότι κάτι τους έλεγαν για τον Jesus και αυτό όχι όλοι.

Οι μικροπωλητές το ίδιο. Οι άγνωστοι που είχαν στηθεί ανάμεσα στους πάγκους και φώναζαν «μετανοείτε» μιλούσαν αγγλικά. Ο ένας εκ των δύο έκανε μετάφραση αλλά και πάλι τα έλεγε μπερδεμένα. Χαμένοι στη… μετάφραση κοινώς οι πιο πολλοί καθώς αγόραζαν ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά. Αλλά οι «μετανοείτε» απτόητοι. Μοίραζαν και φυλλάδια -στα ελληνικά αυτά-, με τίτλο «ο σατανάς έχει πολλά πόδια», ενώ επεσήμαιναν ότι σατανάς μας έχει κυριεύσει και πως ο θεός μπορεί να μας αποδεχτεί με τις αμαρτίες μας, όποιες και αν είναι αυτές. Το κήρυγμα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα πάντως και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

21/01/2022

Ένα απρόσμενο δώρο δέχθηκε , στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, από ένα μικρό κοριτσάκι ο πνευμονολόγος Αργύρης Τζουβελέκης, στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για ένα κουκλάκι που έφτιαξε το ίδιο το παιδί προκειμένου να ευχαριστήσει τον καθηγητή «που έκανε καλά τον μπαμπά του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο χειρόγραφο σημείωμά της.

 

23/01/2022

Μια αυτοκινητοπομπή διαφορετική από τις άλλες αναστάτωσε ευχάριστα και κυρίως καρναβαλικά, την πόλη της Πάτρας και έδωσε το μήνυμα ότι το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού που γνωρίζουν και υπηρετούν χρόνια οι καρναβαλιστές, είναι εδώ, παραμένει ζωντανό και ανατρεπτικό. Ο λόγος για την CARναβαλότσαρκα η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την Ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού και στην οποία συμμετείχαν περίπου 850 αυτοκίνητα.

Ο καρναβαλιστής και μέλος της ομάδας «του χρόνου μπούλες» Δημήτρης Φάκαλος μιλώντας στο thebest.gr κάνει τον απολογισμό της δράσης, ενώ έπονται κι άλλες. Η Carναβαλότσαρκα ξεκίνησε από το πάρκινγκ του ΝΟΠ το οποίο γέμισε χρώμα.

 

25/01/2022

Θραύση έκανε στην carναβαλότσαρκα του περσινού Ιανουαρίου, το αυτοκίνητο που αποφάσισε να… γυρίσει τους Πατρινούς στην εποχή ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο πολυφωτογραφήθηκε, όχι μόνο προκάλεσε μεγάλη συζήτηση γύρω από το… αμάξωμά του, αλλά έκανε και θραύση στα social media. «Δράστες» μια παρέα πέντε ατόμων, ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Γιάννης Μαυριόπουλος, η Τέσυ Μούγιου, η Χαρά Ντάβλα, και ο Νίκος Κυριακόπουλος.

 

27/01/2022

Με την πρώτη θέση στις… “αποσκευές” της επέστρεψε η Αιγιώτισσα Μαρία Μπακρόζη, από την φημισμένη και επιτυχημένη εκπομπή μόδας του Star Channel, “Shopping Star”. Η Βίκυ Καγιά “χάρισε” με την τελική βαθμολογία της το έπαθλο της πρώτης θέσης στην 56χρονη και αυτή, σε… αντάλλαγμα, έκανε μία καταπληκτική πασαρέλα στην τελική φάση του διαγωνισμού “κλέβοντας” από όλους το χειροκρότημα.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

12/02/2022

Οι Πρέσβειρες ελληνικού τουρισμού στην Κίνα, Μαριάννα και Σοφία Ερωτόκριτου, επισκέφτηκαν τα Καλάβρυτα και πραγματοποίησαν live - streamings στην κινέζικη πλατφόρμα wechat-channels, με σκοπό την ανάδειξη των Καλαβρύτων στην τουριστική αγορά της Κίνας. Τα lives είχαν συνολικά 123.056 views και 68.126 likes. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τις Πρέσβειρες Τουρισμού, μίλησε για ην ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας, και έστειλε θερμό χαιρετισμό στο λαό της Κίνας, ενόψει της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς και της χρονιάς του Τίγρη.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

03/03/2022

Πανικός, αλλά ευχάριστος και βαμμένος... ροζ επικρατούσε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου,  έξω από το Ιδιωτικό Μαιευτήριο που βρίσκεται στην περιοχή. Γλυκά, μπαλόνια, παιχνίδια και  σαμπάνιες σε κολονάτα ποτήρια συνέθεταν σο σκηνικό του εορτασμού μιας γέννησης που κάνει κυριολεκτικά... θραύση. Η οικογένεια Ρομά που απέκτησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, είπε να το γλεντήσει με τον δικό της τρόπο. 

 

05/03/2022

Ο Καρλ Λάγκερφελντ τον περσινό Μάρτιο βρέθηκε στην Πάτρα και το Καρναβάλι της, και δεν ήρθε με άδεια χέρια. Χάρισε στον Δήμο της Πάτρας 10.000 ανατομικά ζευγάρια παπούτσια ειδικά για τις πορείες, όπως ανακοίνωσε). Πέρσι οι Στρατηγοί του Πατρινού Καρναβαλιού κινήθηκαν ...μοδάτα και αναπτυξιακά. Ο Λάγκερφελντ θα δημιουργούσε εργοστάσιο που θα έφτιαχνε μπλουζάκια ειδικά για πορείες για να μην ιδρώνουν οι συμμετέχοντες.

 

15/3/2022

Στα μέσα του περσινού Μαρτίου, ένα πόνυ το έσκασε από το Πετρωτό, πέρασε από την Πατρών Κλάους σημαίνοντας συναγερμό. Ανήκει στον Παύλο Σκούρα και στον παιδικό σταθμό «Το ρόδι» και τελικά βρέθηκε.

 

23/3/2022

Νέα, πανέμορφη, με προσωπικότητα, και υψηλή μόρφωση, η Olivia Vasilopoulos, τραβά την προσοχή. Στην Ασία μιλούν για την εξωτικής ομορφιάς Ελληνίδα, που «σαρώνει» στον εκεί, χώρο της μόδας και του μόντελινγκ και η οποία πλέον βρίσκεται και στην Ελλάδα για να ακολουθήσει το δρόμο, που ανοίγεται μπροστά της. Αν και το μόντελινγκ, μπήκε κατά λάθος στη ζωή της, το 2020, μέσα σε  πολύ σύντομο χρόνο, κατάφερε να κερδίσει τους Ασιάτες και να τη ζητούν για εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών, φωτογραφήσεις και διαφημιστικές καμπάνιες.

 

 

27/03/2022

Ο βραβευμένος Αλέξανδρος Σπέρχος, με έδρα το Ντουμπάι, καινοτομεί και οδηγεί τη γευστική απόλαυση -και την κουζίνα γενικότερα -ένα βήμα παρακάτω, βάζοντάς την στον κόσμο των crypto. Ο 31χρονος chef, βρέθηκε στη γενέτειρά του για τους εορτασμούς του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του, από την πρώτη παραγωγή της περίφημης ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

13/04/2022

Ίσως πρόκειται για το πρώτο σπίτι που είναι πλήρως αποκομμένο από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο έχει κανονικά ρεύμα. Για την ακρίβεια, δεν λαμβάνει καν λογαριασμούς ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ. Βρίσκεται στο πλέον ειδυλλιακό σημείο της Πάτρας, απέναντι από τη θάλασσα. Είναι ο επίγειος παράδεισος ανεξαρτησίας, ενός 60χρονου Πατρινού ζωγράφου του κου Γιάννη Μπενετάτου, και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ως προς την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.

Στην περιοχή του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς, πάνω από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και επί της οδού Αώου, το εν λόγω σπίτι ξεχωρίζει από τις δύο ανεμογεννήτριες που δεσπόζουν στην αυλή του. Όποιος κοιτάξει προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι ακριβώς δίπλα από τους τεράστιους αυτούς ιστούς, είναι εγκατεστημένα και δύο ζεύγη φωτοβολταϊκών. Επίσης μια δεξαμενή με νερό. Στην πρόσοψη του σπιτιού υπάρχει μια χτιστή απεικόνιση της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

 

16/4/2022

Μια μοναδική εικόνα σπάει τη μονοτονία της αναμονής στα φανάρια της Πάτρας. Δύο (τουλάχιστον) νεαροί, ντυμένοι Σαρλώ, προσφέρουν το δικό τους σόου εν μέσω κυκλοφοριακού μποτιλιαρίσματος. Πολλοί οδηγοί τους αγνοούν, βιάζονται να ξεκινήσουν, κάποιοι άλλοι τους παρακολουθούν με έκπληξη, και κάποιοι λιγότεροι ακόμα, τους ανταμείβουν με ένα μικρό κέρμα. Καλλιτέχνες του δρόμου λοιπόν, μίμοι, γελωτοποιοί, κλόουν, ηθοποιοί, χορευτές, φυσικά Σαρλώ, απίστευτα σικάτοι και αεικίνητοι.

 

29/04/2022

Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Απριλίου 2022, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, η εορταστική εκδήλωση Εντερλέζι (Αρχή της Άνοιξης) 2022 που διοργάνωσε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και ο Σύλλογος «Νεολαίοι και Γυναίκες Ρομά» της Κάτω Αχαΐας «Ο Άγιος Γεώργιος».

Η έκπληξη της όμορφης εκδήλωσης που παρακολούθησε πολύς κόσμος ήταν η παρουσία του σπουδαίου τραγουδοποιού και ερμηνευτή Κώστα Χατζή, ο οποίος και ήρθε στην Κάτω Αχαΐα και τραγούδησε για πάνω από μία ώρα με τον κόσμο να τον αποθεώνει.

 

ΜΑΙΟΣ

 03/05/2022

Ο γαλαξίας Ηλιοτρόπιο (γνωστός και ως Μεσιέ 63 και NGC 5055) είναι σπειροειδής γαλαξίας σε απόσταση περίπου 30 εκατομμυρίων ετών φωτός στον αστερισμό Θηρευτικοί Κύνες. Εκπέμπει ραδιοκύματα και ακτίνες Χ. Η εικόνα του γαλαξία είναι το αποτέλεσμα 50 φωτογραφιών -που ελήφθησαν στις 27 Απριλίου 2022 από την Πάτρα- έκθεσης 180 δευτερολέπτων η κάθε μια, μέσα από καταδιοπτρικό τηλεσκόπιο, εστιακού βάθους 1.422 mm.

Ο πυρήνας του Μεσιέ 63 έχει διάμετρο 6 λεπτών της μοίρας και έχει απαλή εμφάνιση. Η εσωτερική και η εξωτερική περιοχή των βραχιόνων έχει έντονη διαφορά στην επιφανειακή λαμπρότητα. Στους βραχίονες εντοπίζονται πολλές περιοχές ΗΙΙ. Ο πυρήνας του περιβάλλεται από νεαρά άστρα.

 

09/05/2022

Η εικόνα που είδαμε στις αρχές του περασμένου Μαΐου σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη. Ούτε αυτή που θα περίμενε κάποιος να συναντήσει Κυριακή πρωί στο κέντρο της Πάτρας. Μια μαυροντυμένη φιγούρα, φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, κατεβαίνει τρέχοντας την κλίμακα της Αγίου Νικολάου κρατώντας στο χέρι ένα χαρτί. Η μαύρη μπέρτα ανεμίζει και οι περαστικοί άναυδοι κοιτούν το πρωτόγνωρο θέαμα προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει.

 

27/05/2022

Δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί θυμίζει το κτίριο που έχει φτιάξει με τον σύζυγό της η Αρετή Σπάθη, στο Μπεγουλάκι που μας απασχόλησε στα τέλη ου περασμένου Μαΐου. Οι δύο τους πριν από 10 χρόνια ξεκίνησαν να φτιάχνουν μία παλιά αποθήκη που τους κληροδοτήθηκε προκειμένου να φτιάξουν ένα μικρό σπιτάκι όμως κατέληξαν στο να δημιουργήσουν κάτι εντυπωσιακό!

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

23/06/ 2022

Μία διαφορετική διαγράμμιση από τις άλλες τράβηξε την προσοχή μας στα τέλη του Ιουνίου 2022 αφού στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε, όχι μόνο δεν μπορεί και να θέλει κανείς να σταθμεύσει παράνομα, αλλά με το ζόρι περνάνε δύο αυτοκίνητα.

Ο λόγος για τον παραλιακό δρόμο στο Μονοδένδρι που και αυτός είναι θύμα της διάβρωσης. Αυτό το σημείο στη στροφή είναι ένα από εκείνα που θέλουν προσοχή, αφού και λίγο πιο κάτω πάλι ο δρόμος έχει φαγωθεί και στενέψει.

 

11/06/2022

Στος αρχές του περασμένου Ιουνίου η Πάτρα ήταν η πόλη με τις περισσότερες τοιχογραφίες στην χώρα. Και αυτό εξαιτίας του ΜΗ κερδοσκοπικού οργανισμού Art in Progress και του Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας│ArtWalk που προσελκύει όλο και περισσότερους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες διεθνώς. Μάλιστα το Διεθνές Φεστιβάλ κερδίζει συνεχώς έδαφος κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πολλών χωρών αλλά και Δήμων σε ολόκληρη την χώρα. 

 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 

01/07/2022

Ένα supercar στους δρόμους της Πάτρας, είναι σαν ένα θηρίο μέσα σε ένα κλουβί. Εκτός της ακαταλληλότητας των δρόμων της αχαϊκής πρωτεύουσας όπου "σπας" ακόμη και όχημα 4Χ4 τύπου τζιπ, είναι και οι μικρές αποστάσεις, τα φανάρια, η κίνηση κλπ, που κάνουν ένα όχημα άνω των 500 ίππων όπως μια Lamborghini, να "υποφέρει".

Το εντυπωσιακό όχημα εθεάθη στις αρχές του περασμένου Ιούλιου, στην ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών στο ύψος του κόμβου Κουρτέση. Πρόκειται για μια Lamborghini Gallardo άνω των 512 ίππων με τελική ταχύτητα πάνω από 200 χλμ την ώρα και 0-100 σε περίπου 4 δευτερόλεπτα. Το κόστος της Lamborghini Gallardo - μοντέλο του 2007, κυμαίνεται μεταξύ 100.000 και 140.000 ευρώ.

 

07/07/2022

Ο Χάρης Σταμάτης, στα 27 του, είναι παντού αναγνωρίσιμος. Οι 210.000 followers του στο TikTok και οι 145.000 subscribers στο YouTube τον ακολουθούν πιστά, βλέποντάς τον να κάνει αυτό που αγαπάει από παιδί, να φροντίζει τα μελίσσια του. 

Με το όνομα «Ορεινή Μέλισσα» και έδρα το Αγρίνιο μοιράζει σε πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε όλες τις πλατφόρμες, αφηγείται με πάθος και οικειότητα καταστάσεις που βιώνει στη φύση, μιλάει για τα μυστικά της κοινότητας των μελισσών και δημιουργεί φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να παριστάνει ότι είναι κάποιος, αντίθετα, δείχνοντας την απλότητα που τον χαρακτηρίζει σε κάθε του ανάρτηση. 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

26/Ο8/2022

Ένα γοητευτικό ζευγάρι που ζει και εργάζεται στη Σαουδική Αραβία, ο επιχειρηματίας Αμπντουλάχ Ουντ και η πανέμορφη αγαπημένη του Αλαα παντρεύτηκαν στην μαγευτική Σαντορίνη με τη σφραγίδα της διακεκριμένης και διεθνούς φήμης πατρινής εταιρείας wedding planning Diamond Events.

Επέλεξαν με ενθουσιασμό το σχεδιασμό του γάμου τους από την Αννα Μαρία Ρογδάκη σε ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα. Και εννοείται πως εκείνη αξιοποίησε την ελληνική νησιώτικη παράδοση με την εξωτική φαντασμαγορία του μυθικού "Χίλιες και μια νύχτες". Με φόντο το απαράμιλλης ομορφιάς απέραντο γαλάζιο του Αγαίου, εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις, οριένταλ τέντες και στοιχεία της αραβικής κουλτούρας έσμιξαν δημιουργικά.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν σαγηνευτικές παρουσίες που απόλαυσαν ανατολίτικες γεύσεις και χορευτική μουσική. Το event ήταν ένα ακόμα... διαμάντι στο cosmopolitan βιογραφικό της Αννας Μαρίας Ρογδάκη και του team της. Εχει πλέον καθιωρωθεί στους international γάμους με ειδικές απαιτήσεις ως κορυφαία στο είδος της με πελάτες που αγαπάει και την αγαπούν. 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

05/09/2022

Πέντε κορίτσια που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ενώθηκαν από το πρώτο έτος κιόλας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς είχαν  κοινό ενδιαφέρον για τον πανελλήνιο διαγωνισμό χημικής μηχανικής. Στο τρίτο έτος φοίτησής τους, είδαν στη λίστα πως ήταν οι μοναδικές που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Και τότε είχαν την ίδια σκέψη «να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εκπροσωπήσουν το πανεπιστήμιό τους στον διαγωνισμό με μια ομάδα μόνο με κορίτσια.

Το ζητούμενο ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός καινοτόμου ενεργειακά αμαξιδίου, που κινείται και σταματά αποκλειστικά με χημικό τρόπο διανύοντας μια συγκεκριμένη απόσταση.

 

15.09/2022

4.0 V8, 585 ίπποι, βάρος μόλις 1.555 κιλά, επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) σε 3,6 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 318 χλμ./ώρα. Είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Mercedes AMG GTR ένα supercar το οποίο δεν περνά απαρατήρητο. Ειδικά όταν κινείται σε δρόμους που δεν το βλέπεις κάθε ημέρα, όπως στο κέντρο της Πάτρας. Ο ήχος του οχήματος, στις αργές ταχύτητες που ήταν αναγκασμένη να κινείται στην οδό Κορίνθου η ειδική έκδοση της Mercedes, την έκανε να μοιάζει με θηρίο που βρυχάται μέσα σε κλουβί.  Πρόκειται για ένα όχημα αξίας 272.000 ευρώ.

 

29.09.2022

Μία τεράστια λευκή λιμουζίνα βρισκόταν στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μπροστά από το κρουαζιερόπλοιο  που έχει ξεμείνει στο παλιό λιμάνι της Πάτρας στο ύψος του επιβατικού σταθμού Π. Κανελλόπουλος.

Όπως ήταν φυσικό το εντυπωσιακό αυτοκίνητο που έπιανε από 5-6 θέσεις πάρκινγκ καθώς ήταν παρκαρισμένο κάθετα, μόνο απαρατήρητο δεν περνούσε. Οι περαστικοί το κοιτούσαν και αναρωτιόντουσαν σε ποιον ανήκει και γιατί βρίσκεται εκεί. Όπως μάθαμε, δύο άντρες εμφανίστηκαν κρατώντας τα ψώνια τους επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν κάτω από τα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

14/15/16 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλα μουσικά events, open air κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ένα Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και δράσεις όπως το «Taste the city», και το «Magic Bus Patras Tour» ήταν κάποιες μόνο από τις δράσεις που περιλάμβανε το φιλόδοξο και πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας, που αγκαλιάζει τους πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζοντάς τους την πόλη, και ανοίγει τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης προσκαλώντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες σε μια σειρά εκδηλώσεων.

19.10.2022

Αν και αρέσκεται περισσότερο σε μέσα μετακίνησης χωρίς μηχανή, όπως το ποδήλατό του, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, έχει και μια ακόμη αγάπη. Τις μηχανές vintage και όχι απαραίτητα μεγάλου κυβισμού. Το δίκυκλο με το οποίο τον εντοπίσαμε να κινείται στην πόλη είναι μόλις 125 κυβικών - όσο δηλαδή ένα μικρό σκούτερ- ωστόσο έχει χαρακτηριστικά vintage μηχανών. 

Είναι μια μοτοσυκλέτα της Euro Motors και πρόκειται για ένα πολύ οικονομικό στην κατανάλωση μοντέλο μιας σειράς μοτοσυκλετών κλασικού σχεδίου, που θυμίζει τα θρυλικά cafe racers παλαιότερων εποχών. 

 

26/10/2022

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου γνωρίσαμε την κα Βάσω. Κατάλαβε από τα πρώτα δευτερόλεπτα της τηλεφωνικής της  επικοινωνίας πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο απατεώνας που προσπάθησε να την ξεγελάσει πως δήθεν η κόρη της είχε τροχαίο ατύχημα και έχριζε άμεσης και κοστοβόρας χειρουργικής επέμβασης, έπεσε στην παγίδα της όταν εκείνη τον ρώτησε σε ποια κόρη της αφορά το τροχαίο για το οποίο την ενημέρωνε ο απατεώνας, λέγοντας του "... για την Κατερίνα μου;". Το όνομα που είπε η κα Βάσω ήταν ψεύτικο ωστόσο ο απατεώνας συμφώνησε, κάτι που επιβεβαίωσε τις υποψίες της ηλικιωμένης πως επρόκειτο για απόπειρα εξαπάτησης.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 

04/11/2022

Με έντονη «Πατρινή» παρουσία πραγματοποιήθηκε στις σρχές του περασμένου Νοεμβρίου ο 14ος Pitching Διαγωνισμός “The Squeeze”, η καθιερωμένη γιορτή καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τον διαγωνισμό τίμησαν με την παρουσία τους o Βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η  Βασίλισσα Máxima, συνοδευόμενοι από μέλη της Κυβέρνησης της Ολλανδίας, στο πλαίσιο Επίσημης Επίσκεψης στη χώρα μας.

 

 

07/11/2022

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Δημήτρη Μαργώνη για το μικρό Citroën που βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του παλιού καλοκαιρινού «Big  Ben» επί της Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα.

 

11/11/2022

Προς τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου μάθαμε για τον μοναδικό Έλληνα dj που ταξίδεψε ως το Κατάρ προκειμένου να παίξει μουσική στο μουντιάλ. Πρόκειται για τον Πατρινό Σωτήρη Φελώνη που έχει μία μακρόχρονη πετυχημένη διαδρομή στο χώρο της μουσικής με σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις στο εξωτερικό ενώ η δουλειά του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης που του έκαναν τη πρόταση.

 

30/11/2022

Στην Ιταλική Vogue φιλοξενείται φωτογραφία από τη Σύρο, του Πατρινού φωτογράφου Γιώργου Λιόπετα. 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

01/12/2022

Με χιούμορ απάντησε ο Άκης Τσελέντης στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμου Παπαδόπουλου αποκαλώντας τον Ραφαέλα Καρρά της σεισμολογίας και μας έφτιαξε τη διάθεση. Ο κ. Τσελέντης με post του στο facebook αναφέρει σκωπτικά ότι ότι δέχεται προτάσεις λόγω εορτών και από διάφορα νυχτερινά κέντρα σε όλη την Επικράτεια να τραγουδήσω- άλλωστε ως Raffaella Karra έχω μεγάλη ζήτηση, και πρέπει να συντονίσω τις εμφανίσεις μου".

 

17/12/2022

Ένα μωράκι βάρους 4.584 γραμμαρίων – πολύ πάνω από τον συνήθη μέσο όρο-  γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, πρόσφατα στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», με τους γονείς να δηλώνουν ευτυχείς που έχουν στην αγκαλιά τους, τον όχι και τόσο μικρό μπέμπη τους!

Το βάρος θα φόβιζε τον οποιοδήποτε, καθώς αποτελεί έναν από τους ανασταλτικούς παράγοντες που οι μέλλουσες μητέρες προτιμούν την καισαρική. Στην περίπτωση όμως, της Μαρίας Μπότση από το Αίγιο, όχι μόνο δεν λειτούργησε ανασταλτικά, αλλά η ασφάλεια που ένιωσε με τον γιατρό της, διευθυντή της Κλινικής, Κωνσταντίνο Σκουρλά ήταν η κινητήριος δύναμή της. Άλλωστε ήταν το δεύτερο παιδάκι της και έτσι μπορούσε να ξέρει τα σημαντικά οφέλη τόσο για την ίδια, όσο και για το μωράκι που έχει ένας φυσιολογικός τοκετός. «∆εν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή. Αισθανθήκαμε ασφάλεια στην Κλινική του Νοσοκομείου, τόσο για το μωρό, όσο και για τη σύζυγό μου. Όλα πήγαν πολύ καλά και ευχαριστούμε τον κ. Σκουρλά, την προϊσταμένη της Κλινικής, Γιάννα Καγκελάρη και όλο το προσωπικό για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους», δήλωσε ο ευτυχής μπαμπάς, Νίκος Μπότσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr