Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο "θησαυρός της Πάτρας", οι καρναβαλιστές της- 850 αυτοκίνητα στην CARναβαλότσαρκα

Ο "θησαυρός της Πάτρας", οι κα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η δράση αποτέλεσε ιδέα της ομάδας "του χρόνου μπούλες" και πραγματοποιήθηκε μαζί με Πληρώματα του Κρυμμένου θησαυρού

Μια αυτοκινητοπομπή διαφορετική από τις άλλες αναστάτωσε ευχάριστα και κυρίως καρναβαλικά, την πόλη της Πάτρας και έδωσε το μήνυμα ότι το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού που γνωρίζουν και υπηρετούν χρόνια οι καρναβαλιστές, είναι εδώ, παραμένει ζωντανό και ανατρεπτικό. Ο λόγος για την CARναβαλότσαρκα η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την Ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού και στην οποία συμμετείχαν περίπου 850 αυτοκίνητα.

Ο καρναβαλιστής και μέλος της ομάδας «του χρόνου μπούλες» Δημήτρης Φάκαλος μιλώντας στο thebest.gr κάνει τον απολογισμό της δράσης, ενώ έπονται κι άλλες. Η Carναβαλότσαρκα ξεκίνησε από το πάρκινγκ του ΝΟΠ το οποίο γέμισε χρώμα.

Πάτρα: Οι "του χρόνου μπούλες" και τα πληρώματα πήραν πάνω τους το καρναβάλι!- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Η μοναδικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού

 

«Τη δράση σκέφτηκε και σχεδίασε η ομάδα «του χρόνου μπούλες»  την οποία κοινοποίησε στα Πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού και την κάναμε όλοι μαζί Ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και την Τροχαία Πατρών και το πρώτο μέλημα ήταν η πόλη να νιώσει ότι υπάρχει καρναβάλι και από την άλλη να μπορέσουμε να τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα και Πρωτόκολλα. Σκεφτήκαμε ότι όταν ο καθένας είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, θα μπορέσουν να τηρηθούν. Από μια καταμέτρηση που κάναμε ήταν γύρω στα 850 αυτοκίνητα. Ήταν εντυπωσιακό το πώς τήρησαν όλα τα μέτρα.

Όλη η πορεία πήγε καταλαμβάνοντας μόνο την δεξιά λωρίδα. Όλες οι αριστερές λωρίδες έμειναν ελεύθερες, για να μην υπάρξει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Δεν σταμάτησε πουθενά  κανείς και δεν κατέβηκε κανένας από κανένα αυτοκίνητο. Έγινε μια φασαρία, με την καλή έννοια στην πόλη, κατάλαβε ότι κάτι γίνεται, χωρίς να γίνει το παραμικρό μεμπτό.Όλο αυτό δεν θα γινόταν σε καμία περίπτωση χωρίς τη συνδρομή της Τροχαίας και χωρίς την ΕΡΑ Πάτρας 92,5, η οποία είναι η ιστορική συχνότητα του Καρναβαλιού στην πόλη και η οποία μας παραχώρησε τη συχνότητα χθες κι εμείς έχοντας ένα φορτηγό- κινητό studio στην αρχή της πορείας γινόταν η μετάδοση.

Την παρουσίαση έκαναν ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά. Μουσική έπαιζαν οι Στέλιος Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Κολλιόπουλος και Κωνσταντίνος Γεωργίου ενώ συντονίστρια ήταν η Νάντια Κωνσταντινίδη. Την τεχνολογική υποστήριξη είχε το Δίηχο.Όλο αυτό εξέπεμπε μια ζωντανή εκπομπή μέσα από την καρναβαλότσαρκα την οποία μετέδιδε η ΕΡΑ στα ραδιόφωνα όλων μας μέσα στα αυτοκίνητα».

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Φάκαλος που είναι και αρχηγός πληρώματος, μιλά για εκκωφαντική απουσία του Δήμου και πως στις σκέψεις καρναβαλικών πληρωμάτων είναι και η διοργάνωση παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού, το οποίο όπως αναφέρει έπρεπε να έχει ξεκινήσει.

 

«Η ομάδα «του χρόνου μπούλες» πέρυσι κάνανε 14 δράσεις. Φέτος έχουν κανονίσει μερικές ακόμα. Τα Πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού εν τη απουσία του Δήμου, είναι εκκωφαντική η απουσία του Δήμου, σκέφτονται ακόμα και ένα παιχνίδι Κρυμμένου θησαυρού. Ο Δήμος δεν έχει ανακοινώσει παιχνίδι, το οποίο έπρεπε να έχει αρχίσει χθες. Φέτος δεν έχουν ζητήσει ακόμα ούτε συμμετοχές. Δεν βλέπουμε κάτι στον ορίζοντα», αναφέρει και προσθέτει:

«Σχεδιάζουνε και οι μπούλες και τα  πληρώματα. Σημασία έχει ότι ο καρναβαλικός κόσμος της Πάτρας είναι σε εγρήγορση για να κρατηθεί ο θεσμός ζωντανός».

Για το ενδεχόμενο η carναβαλότσαρκα να επαναληφθεί ανεξαρτήτως υγειονομικών δεδομένων ο κ. Φάκαλος απαντά πως δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός.

«Υπάρχουν σκέψεις για άλλες δράσεις, δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Οι ειδικές συνθήκες θέλουν και ειδικά μέτρα. Σκοπ’ος δεν είναι να γίνει το καρναβάλι μια καρναβαλότσαρκα. Σκοπός είναι το Πατρινό Καρναβάλι να μείνει ζωντανό στην ειδική αυτή περίσταση και βρίσκει τον τρόπο γι΄αυτό».

Η χθεσινή carναβαλότσαρκα μας θύμισε κάτι από το παρελθόν του Πατρινού Καρναβαλιού και την έναρξη του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού το οποίο γινόταν με αυτοκίνητα.

«Δεν υπάρχει παρθενογένεση γενικά, αλλά ούτε στο Πατρινό Καρναβάλι. Εμείς πήραμε τα στοιχεία του Πατρινού Καρναβαλιού , την ιστορία του, την ξεψαχνίσαμε και σκεφτήκαμε ότι όπως το 1966 γινόταν στο δρόμο μέσα από αυτοκίνητα, θα μπορούσε να γίνει και τώρα για άλλους λόγους, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το μοτίβο.Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και περισσότερο από τη συμπεριφορά όλων των συμμετεχόντων η οποία ήταν υποδειγματική. Ο καρναβαλόκοσμος της Πάτρας , όλοι μαζί, έδειξε ομοψυχία, και έγινε μια μέρα- γιορτή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις