Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κτίριο αλά Bαρκελώνη και Γκαουντί στην περιοχή του Μπεγουλακίου- Δείτε την απίστευτη κατασκευή

Πάτρα: Κτίριο αλά Bαρκελώνη και Γκαουντί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αρχικά ήταν μια παλιά αποθήκη

Δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί θυμίζει το κτίριο που έχει φτιάξει με τον σύζυγό της η Αρετή Σπάθη, στο Μπεγουλάκι. Οι δύο τους πριν από 10 χρόνια ξεκίνησαν να φτιάχνουν μία παλιά αποθήκη που τους κληροδοτήθηκε προκειμένου να φτιάξουν ένα μικρό σπιτάκι όμως κατέληξαν στο να δημιουργήσουν κάτι εντυπωσιακό!

Όπως αναφέρει η κα Σπάθη μιλώντας στο thebest.gr «κατάγομαι από το Μπεγουλάκι και κάποια στιγμή μας κληροδοτήθηκε εκεί μία αποθηκούλα. Είπαμε λοιπόν με τον σύζυγό μου να φτιάξουμε ένα σπιτάκι εκεί για να καθόμαστε, να φεύγουμε λίγο από το διαμέρισμα. Ήταν φτιαγμένο από πέτρα, δύο δωμάτια του 1800. Κρατήσαμε κάποιες βάσεις, φτιάξαμε τα θεμέλια σωστά και το προχωρήσαμε με υλικά που μαζέψαμε από κατεδαφίσεις.  Χρησιμοποιήσαμε επίσης υλικά από θάλασσα, από ποτάμια . κεραμικά, ψηφιδωτά, μωσαϊκά. Πρόκειται για αναλώσιμα υλικά ενώ έχουμε αγοράσει και κάποιες πέτρες. Πήγαμε να φτιάξουμε ένα σπίτι όμως προκύπτει κάτι διαφορετικό.

Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα.  Από εδώ και πέρα θα θέλαμε να βρεθεί ένας τρόπος να πάρουμε μία επιδότηση για να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες. Πρόκειται για έναν χώρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως γκαλερί ή μουσείο, ακόμα και χώρος για φωτογραφήσεις γάμων ή εκδηλώσεων. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι σπίτι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις