Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Ποιος ανέβασε το αμάξι στην ταράτσα;- Μια ιστορία που είναι ακόμη...ορατή- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ποιος ανέβασε το αμάξι στην ταράτ...

Το μικρό citroen στην ταράτσα επί της Όθωνος Αμαλίας!

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Δημήτρη Μαργώνη για το μικρό Citroën που βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του παλιού καλοκαιρινού «Big  Ben»  επί της Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα.

Ο Δημήτρης Μαργώνης γράφει στην ανάρτησή του:

«Ζει από το 1935 κι ακόμη στέκει αγέρωχο στην μικρή ταράτσα της εισόδου της ιστορικής discotheque της Πόλης, όπου ανέβηκε το 1978 ή ‘79 !!!!

Κάθε φορά που το αντικρίζω, προφανώς αναπολώ απίστευτες βραδιές στον χώρο που ήταν για πολλά χρόνια το σημείο αναφοράς της διασκέδασης στην Πάτρα. Ο αείμνηστος #Νίκος #Μαχαίρας είχε την έμπνευση, κι εγώ την χαρά-τιμή να το "οδηγήσω" για πολλά καλοκαίρια, γράφοντας αμέτρητα μουσικά χιλιόμετρα. Γι αυτό και σήμερα το πρωί, κοντοσταθηκα, φέρνοντας στο νου, χιλιάδες όμορφες στιγμές κι ανθρώπους που πάντα θ αγαπώ. Σαν μέντορες, φίλους κι αδέλφια» γράφει ο κ. Μαργώνης

Στο βιβλίο "Ιστορίες Εστίασης στην Πάτρα του 20ου αιώνα της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου (το δόντι, ΣΚΕΑΝΑ) ο Κώστας Μακρής γιος του ιδιοκτήτη του Big Ben μίλησε για «το BIG BEΝ των Πατρών, στον καιρό του Τραβόλτα» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μικρό αυτοκίνητο.

«Ένα BIG BEN που δεν είχε έρθει από το Λονδίνο, αλλά χτυπούσε σωστά την ...ώρα για ξεφάντωμα στον καιρό της disco, άνοιξε το 1971 στην Όθωνος Αμαλίας 14, απέναντι από το f/b Εγνατία, όπως γράφουν οι αφίσες της εποχής.

«Το Βig ben το ξεκίνησε ο πατέρας μου ο Νίκος ο Μαχαίρας με τον Γιάννη τον Σαμπάνη και τον Μίμη τον Πάστρα, στην Όθωνος Αμαλίας. Σήμερα το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο και στην ταράτσα θα δεις ένα αυτοκίνητο. Ιδίως όσοι έρχονται από το λιμάνι από το πλοίο, είναι το πρώτο πράμα που βλέπουνε και τους κάνει εντύπωση. Λένε “τι θέλει ένα αμάξι εκεί πάνω;” Ήταν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν ο dj στο καλοκαιρινό μαγαζί που λειτουργούσε στην ταράτσα. Από κάτω στον όροφο ήταν το χειμερινό μαγαζί. Ήταν η πρώτη μεγάλη disco,που άνοιξε στην Πάτρα και ήτανε όλοι μες την τρελή χαρά» λέει ο γιος του Νίκου Μαχαίρα Κώστας και θυμάται ότι εκεί είχαν γίνει ξακουστά αποκριάτικα πάρτι. «Το πιο ωραίο ήταν το 1974. Είχαν οργανώσει το γιαουρτοπόλεμο, αυθόρμητα κατά τη διάρκεια του πάρτι, εν ριπή οφθαλμού. Πήγανε και πήρανε γιαούρτια από όπου βρήκανε ανοικτά. Έκλεισε τρεις τέσσερις μέρες το μαγαζί για να ξεμυρίσει από το γιαούρτι».

Στο BIG BEN δούλεψαν πολύ γνωστοί dj. «Κυρίως ο Παντελής ο Μαχαίρας ο οποίος μετά πήγε στη Μύκονο και στην Αγγλία. Το μαγαζί αυτό είχε μια ιδιαιτερότητα: Είχε πρώτο όλους τους δίσκους που έβγαιναν στο εξωτερικό, Αγγλία και Αμερική. Ό,τι καλό έβγαινε, μας το έστελνε ο Παντελής που ήταν ήδη στην Αγγλία, ή ο Αλέξανδρος ο Χάχαλης, ο αδελφός του Γιώργου που έπαιζε dj στο μαγαζί. Έτσι, είχαμε δίσκους που εδώ φτάνανε μετά από 5 χρόνια. Για αυτό και έρχονταν μεγάλοι dj από όλη την Ελλάδα να ακούσουν μουσική να δουν ποιό δίσκο θα πάρουν στη συλλογή τους. Κατέβαιναν τότε, ηθοποιοί, τραγουδιστές, είχε πολύ ωραία διασκέδαση η Πάτρα. Τα μαγαζιά τότε ανοίγανε στις 5 το απόγευμα και κλείνανε 6 το πρωί». Big Ben είχε λειτουργήσει και το καλοκαίρι στην περιοχή των Ροϊτίκων. «Το 1997 πέθανε ο πατέρας μου και το 1998 κλείσαμε το μαγαζί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight