Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Καλαβρυτινή Νάντια Κοντογεώργη πρωταγωνιστεί στη "Μελωδία της Ευτυχίας" που κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα

Η Καλαβρυτινή Νάντια Κοντογεώργη πρωταγω...

Στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών - Ένα έργο που έχει σφραγίσει στον κινηματογράφο με την ερμηνεία της η Τζούλι Άντριους ενώ ήταν και το κύκνειο άσμα στο θέατρο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Όπως ίσως θα έχετε ακούσει, ανήμερα τα Χριστούγεννα (25/12/2022) ξεκινάει τις παραστάσεις του στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στην οδό Στεφάνου Δέλτα 15, στο Ψυχικό, ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, “Η Μελωδία της Ευτυχίας” και τον κεντρικό ρόλο της πρόσχαρης και φιλόμουσης γκουβερνάντας Μαρίας Ράινερ, ερμηνεύει η ταλαντούχα ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη που ως γνωστόν έλκει την καταγωγή της από τα Καλάβρυτα και φέτος παρουσιάζει την εκπομπή Dot (μαζί της ο Μίνως Θεοχάρης) στο κανάλι Star τα σαββατοκύριακα.

H παράσταση ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών σε σκηνοθεσία της έμπειρης σε ανάλογα μεγάλου βεληνεκούς θεάματα, Θέμιδας Μαρσέλλου. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους  Όσκαρ Χάμερσταϊν. Η κινηματογραφική ταινία «The Sound of Music» με την Τζούλι Άντριους και τον αξέχαστο Κρίστοφερ Πλάμερ το 1965 αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και απέσπασε 5 βραβεία Όσκαρ ενώ έκανε & ρεκόρ εισπράξεων. Το δε σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Στην παράσταση που θα παιχθεί έως τις 22 Ιανουαρίου 2023 συμμετέχει και χορωδία και ζωντανή ορχήστρα.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στην Αυστρία, στις Άλπεις το 1930. Πλάι στην Νάντια Κοντογεώργη, ο Λεωνίδας Κακούρης υποδύεται τον αυστηρό πλοίαρχο Γκέοργκ Φον Τραπ, η Ναταλία Δραγούμη τη βαρόνη Σρέντερ, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος τον Μαξ Ντετβάιλερ και η τραγουδίστρια Μαντώ την Ηγουμένη. Ακόμα την Φράου Σμιτ κάνει η Θέμις Μαρσέλλου. 

Σύμφωνα με το στόρι, η Μαρία (Νάντια Κοντογεώργη), μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα έχει αποσυρθεί σε μοναστήρι. Ωστόσο, η βαθιά αγάπη της για τη μουσική και το πάθος της για τη ζωή την εμποδίζουν να υπακούσει τους κανόνες του μοναστηριού. Έτσι, όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ Φον Τραπ (Λεωνίδας Κακούρης) γράφει στο μοναστήρι και ζητά κάποια μοναχή ως γκουβερνάντα, η Ηγουμένη (Μαντώ) στέλνει τη Μαρία, θέλοντας να τη βοηθήσει να βρει το δρόμο της.

Ο πλοίαρχος, μετά το θάνατο της γυναίκας του, μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του, τα οποία λόγω της απουσίας της μητέρας και των συνθηκών έχουν γίνει απείθαρχα.

Όμως η άφιξη της χαρούμενης Μαρίας έχει πολύ θετική επίδραση στα παιδιά και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και γέλια. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετ Βάιλερ (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα ταξίδι του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Έλσα Σρέντερ (Ναταλία Δραγούμη) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η ανακοίνωση του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους.

Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες στο viva.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture